წიწიბურა ვაჭრულად: ნოყიერი ვახშამი მთელი ოჯახისთვის

123

ჩემს ოჯახს გამორჩეულად უყვარს წიწიბურა ყველა შესაძლო გარნირებს შორის. გასაკვირი არ არის, რადგან ვიტამინების და მიკროელემენტების შემცველობის გარდა შესანიშნავი გემოც აქვს. მაგრამ ზოგჯერ ყველაზე საყვარელი პროდუქტიც მოსაბეზრებელი ხდება. ეს რომ არ მოხდეს, მუდმივად ვცვლი ამ მარცვლეულის მომზადების რეცეპტებს. ერთ-ერთი საყვარელი რეცეპტია წიწიბურა ვაჭრულად.

რეცეპტი მასწავლა მეზობელმა, რომლის შვილებს წიწიბურა საერთოდ არ უყვართ. მხოლოდ ამ რეცეპტით რთავენ რაციონში. ერთხელ მოვამზადე და მივხვდი, რომ დიდხანს დარჩებოდა ჩვენს მენიუში. თქვენც სცადეთ ამ არომატული კერძის მომზადება.

წიწიბურა ვაჭრულად: რეცეპტი

ინგრედიენტები:

  • 500-600 გ ფარში
  • 100 გ ქამა სოკო
  • 200 გ წიწიბურა
  • 1 ხახვი
  • 2-3 ს/კ კეტჩუპი
  • 1 თავი ნიორი
  • მარილი გემოვნებით
  • წიწაკა გემოვნებით
  • 1 კონა ოხრახუში
  • 2 ჭიქა წყალი
  • მცენარეული ზეთი შესაწვავად

მომზადების წესი:

1. ჯერ ბოსტნეული შეწვით. ხახვი წვრილად დაჭერით და ტაფაზე გაცხელებულ ზეთს დაუმატეთ. ხახვი 1-2 წუთი საშუალო ცეცხლზე წვით.

2. ხახვს ფარში დაუმატეთ. ამ რეცეპტში ხშირად ვიყენებ ძროხის და ღორის ხორცის ფარშს თანაბარი პროპორციით. თუმცა მხოლოდ ღორის, ძროხის და ქათმის ხორცითაც გემრიელი გამოდის. ფარში ხახვთან ერთად სუსტ ცეცხლზე შეწვით.

3. სანამ ფარში იწვება, ქამა სოკო პატარა ფირფიტებად ან ზოლებად დაჭერით. სოკო ფარშს დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. მალე სოკოს წვენი გამოუვა, რაც ფარშს დაეხმარება კარგად ჩაშუშდეს და არ გამოშრეს.

4. წიწიბურა რამდენჯერმე წყალში გარეცხეთ და შემდეგ წყალი გადაწურეთ.

5. ფარშის და სოკოს ნარევს კეტჩუპი დაუმატეთ. კეტჩუპის ნაცვლად ტომატის პასტა შეგიძლიათ გამოიყენოთ. მე კეტჩუპს ვიყენებ, რადგან უფრო გამოხატული გემო აქვს. ამ ეტაპზე ფარშს მარილი და წიწაკა დაუმატეთ. შიგთავსს კარგად აურიეთ.

6. ამის შემდეგ გარეცხილი მარცვლეული დაუმატეთ. წყალი დაასხით და კარგად აურიეთ. მიყვარს, როცა მზა წიწიბურა კარგად მოხარშულია. თუ უფრო ფხვიერი წიწიბურა მოგწონთ, ნაკლები წყალი დაუმატეთ.

7. მთელი თავი ნიორი აიღეთ, გახეხეთ და ფაფას დაუმატეთ. შეგიძლიათ ჩაახეხოთ პირდაპირ ტაფაში, რომელშიც კერძი მზადდება. არ შეგეშინდეთ, რომ ძალიან მძაფრი გემო ექნება. მომზადების შემდეგ ნივრის სუნი და გემო მზა კერძში ნაკლებად შესამჩნევი იქნება.

8. ფაფას კარგად აურიეთ, თავსახური დაახურეთ და სუსტ ცეცხლზე 20 წუთი გააჩერეთ.

9. ოხრახუში დაჭერით და ტაფას დაუმატეთ მას შემდეგ, რაც კერძი მზად იქნება. კარგად აურიეთ და სუფრაზე გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!

წიწიბურა ვაჭრულად ნოყიერი გამოდის, ამიტომ იდეალურია საღამოსთვის, როცა სამუშაო დღის ბოლოს ძალების აღდგენა გჭირდება.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს