ფუნჩულები ბევრს უყვარს. მნიშვნელობა არ აქვს ტკბილია თუ მარილიანი, ფუნჩულები შესანიშნავად ავსებს ნებისმიერ კერძს. დამოუკიდებელი კერძიც შეიძლება იყოს. ფუნჩულების ცომის მომზადების ბევრი მეთოდი არსებობს, მაგრამ ხაჭოთი ყველაზე ნაზი გამოდის. „პაპარაცი“ გიზიარებთ შემწვარი ხაჭოს ბურთულების შესანიშნავ რეცეპტს. გემრიელი დესერტი გამოვა.
შემწვარი ხაჭოს ბურთულების სწრაფი რეცეპტი
ინგრედიენტები:
- 300 გ მაღალი ხარისხის ფქვილი
- 380 გ 9%-იანი ხაჭო
- 1 ჩ/კ საკვები სოდა
- 3 ქათმის კვერცხი
- 5 ს/კ შაქარი
- 1 მწიკვი მარილი
- 1 პაკეტი ვანილი
- შაქრის ფხვნილი გასაფორმებლად
- მცენარეული ზეთი შესაწვავად
მომზადების წესი:
1. კვერცხი და შაქარი ღრმა თასში მოათავსეთ, მიქსერით ან სათქვეფით ათქვიფეთ. აქვე დაუმატეთ მარილი, ვანილი და სოდა. ისევ ათქვიფეთ.
2. მიღებულ ნარევს ხაჭო დაუმატეთ. თუ მარცვლოვანია, გახეხეთ საცერში. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ცომი ერთგვაროვანი არ გამოვა. შეფუთული ხაჭოს შემთხვევაში ამის გაკეთება აუცილებელი არ არის. შემდეგ ჩანგლით დაჭყლიტეთ და მთელი მასა ისევ ათქვიფეთ.
3. მიღებულ მასას ფქვილი დაუმატეთ. ცომს ჯერ კოვზით აურიეთ, შემდეგ ხელით მოზილეთ. ძალიან მაგარი არ უნდა გამოვიდეს. სქელი, წებოვანი ცომი უნდა მიიღოთ. ტაფა წინასწარ მოამზადეთ. საკმარისი რაოდენობის ზეთი დაასხით, რომ ხაჭოს ბურთულები ცურავდეს, და საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ.
4. მზა ცომი ნიგვზის ფორმის ბურთულებად დაყავით. პარტიებად შეწვით, რადგან ხაჭოს ბურთულები საკმაოდ სწრაფად იწვება. სხვა სიტყვებით, სანამ მორიგ ბურთულებს ამზადებთ, ტაფაზე მოთავსებული შეიძლება დაგეწვათ. თუ ტაფაზე ერთდროულად მოათავსეთ, ეს არ მოხდება. ცომი ხელზე რომ აგეკრათ, მცენარეული ზეთი წაისვით. წყალი არ გამოგადგებათ, რადგან ტენიანობის გამო ცომი შხეფების სროლას დაიწყებს შეწვის დროს.
5. როდესაც ხაჭოს ბურთულები ოქროსფერი ქერქით დაიფარება, ფრიტიურიდან ამოიღეთ. ქაღალდის ხელსახოცზე გადაიტანეთ, რომ ზედმეტი ზეთი მოაშოროთ. მას შემდეგ, რაც მოწითალო ბურთულები გაცივდება, შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. მზადაა!
ამ რაოდენობის ინგრედიენტებიდან 38 ხაჭოს ბურთულას მიიღებთ. საკმარისია, რომ კარგად დანაყრდეთ და მეზობლებსაც გაუმასპინძლდეთ. მომზადების მთელი პროცესი მხოლოდ 30 წუთს წაგართმევთ. ნაზი ცომი უბრალოდ პირში დნება. შემწვარი ხაჭოს ბურთულების რეცეპტი აუცილებლად სცადეთ. შედეგი გაგახარებთ.