ყველაფერი 100-100: როგორ მოვამზადოთ წარმოუდგენლად მაღალი ღრუბლოვანი პეროგი

2237

ვაშლის პეროგი „კასტელა“ პოპულარული იაპონური დესერტია, რომელმაც მსოფლიო აღიარება მოიპოვა. ჰაეროვან ტკბილეულს საწარმოო მასშტაბით ამზადებენ და მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში ექსპორტზე გააქვთ. პეროგი განსაკუთრებით პოპულარულია ტაივანში. სწორედ აქ დაიწყეს საკუთარი მეთოდით მომზადება, რომელიც ორიგინალს არაფრით ჩამოუვარდება.

დესერტი რომ გამოვიდეს, რამდენიმე დეტალის გათვალისწინება აუცილებელია. პირველ რიგში, ინგრედიენტების რაოდენობა პირდაპირ ფორმის ზომაზეა დამოკიდებული. ჩვენ 18 სმ კვადრატული საცხობი ფორმა გვჭირდება. მეორეც, კვერცხის პეროგი დაბალ ტემპერატურაზე წყლის ორთქლზე პირდაპირ ღუმელში ცხვება. უჩვეულოა, არა?

ინგრედიენტები:

  • 100 გრ ხორბლის ფქვილი
  • 100 გრ კარაქი
  • 100 მლ რძე
  • 100 გრ შაქარი
  • 6 კვერცხი
  • ვანილის ექსტრაქტი გემოვნებით

მომზადება:

1. კვერცხის ცილა და გული დააცალკევეთ. შემდეგ რძე და კარაქი აურიეთ.

2. ინგრედიენტები სუსტ ცეცხლზე გაადნეთ. შემდეგ ცხელი ნარევი ფქვილში ჩაასხით და კარგად აურიეთ. თითო თითო კვერცხის გული დაუმატეთ.

3. შემდეგ ცომს თხევადი ვანილის ექსტრაქტი გემოვნებით დაუმატეთ. კვერცხის ცილა შაქართან ერთად მყარი ქაფის მიღებამდე ათქვიფეთ. შემდეგ ცომს ათქვეფილი ცილა დაუმატეთ.

4. მასას ნაზად აურიეთ. ცომს საათის ისრის მიმართულებით მოურიეთ, ხოლო თეფში საათის ისრის საწინააღმდეგო მიმართულებით ატრიალეთ.

5. კვადრატულ საცხობ ფორმას გარედან საკვები ცელოფანი, შემდეგ ფოლგა შემოახვიეთ. ფორმის შიგნით მკვრივი პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ.

6. ფორმაში ცომი ჩაასხით და ზედაპირი გაასწორეთ. ცომით სავსე ფორმა სხვა, უფრო დიდი ზომის ჭურჭელში ჩადეთ. ამ დიდ ჭურჭელში მინიმუმ 80 გრადუსის ცხელი წყალი ჩაასხით.

7. პეროგი წყლის ორთქლზე 150 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 65-70 წუთით აცხვეთ.

ტაივანური კვერცხის პეროგი „კასტელა“ მზადაა. დესერტი სუფრაზე გატანის წინ მართკუთხა ნაჭრებად დაჭერით. ტკბილეულს შეგიძლიათ შინაურული ნაღების კრემი წაუსვათ. გემრიელად მიირთვით!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს