ასეთი ცომით და გამოცდილი დიასახლისების რჩევებით ნებისმიერი ცომეული ფუმფულა და ჰაეროვანი გამოვა.

1469

ცომეული ყველას უყვარს, როგორც უფროსებს ასევე პატარებსაც. ძალიან რთულია არომატულ ტკბილეულზე უარის თქმა. ზოგჯერ გამოცდილ დიასახლისებსაც მომზადებული ცომეულის შედეგი მოლოდინის მსგავსი არ არის ხოლმე. ამ სტატიაში ფუმფულია ცომის მომზადებას გასწავლით.

Photo credit: Depositphotos

კარაქი

იმისთვის, რომ გემრიელი ცომი გამოგივიდეთ – კარაქი აუცილებლად ოთახის ტემპერატურაზე გაათბეთ. აჯობებს ის მაცივრიდან წინა ღამით გამოიღოთ. კარაქი ცომს ყველაზე ბოლოს უნდა შეაზილოთ. ისიც გახსოვდეთ, რომ რაც უფრო მეტ ცხიმს იყენებთ ცომში, მით უფრო ნაკლები სიტხე უნდა გამოიყენოთ.

Photo credit: Depositphotos

ქათმის კვერცხი

თუ საფუარზე დამზადებული ცომი გაქვთ, კვერცხი ცილად და გულებად დაყავით. თავიდან ჯერ გულები დაუმატეთ. ისინი ცომს უფრო ფუმფულას გახდიან. მოზელვის ბოლოს კი ცილა გამოიყენეთ.

Photo credit: Depositphotos

შაქარი

აჯობებს შაქარი ზომიერად გამოიყენოთ. ბევრ შაქართან საფუარი კარგად არ იხსნება და ტკბილეული ნაკლებად ფუმფულა და რბილი გამოვა.

Photo credit: Depositphotos

სოდა

მზარეულები გვირჩევენ საკვები სოდა არ გამოვიყენოთ. მას ძირითადად ძმრის ჩასაქრობად იყენებენ თუმცა აჯობებს ცომში გამაფხვიერებელი დაუმატოთ და ფქვილთან ერთად გაცრათ. წინააღმდეგ შემთხვევაში კერძს უსიამოვნო მომწარო გემო ექნება.

Photo credit: Depositphotos

ხორბლის ფქვილი

ცომის მოზელის წინ ფქვილი აუცილებლად გაცერით. ეს ცომში სხვადასხვა ზედმოტობების მოხვედრას შეუშლის ხელს.

Photo credit: Depositphotos

ინგრედიენტების ტემპერატურა

ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ ცომის ყველა ინგრედიენტი ოთახის ტეპერატურის იყოს. ამიტომ ცომის მოზელისთის ყოველთვის წინასწარ მოემზადეთ. თუ ცივ პროდუქტებს გამოიყენებთ ცომი არ გაფუვდება.

Photo credit: Depositphotos

იმედი გვაქვს ამ სტატიაში თქვენთვის საინტერესო ერთი ინფორმაცია მაინც იპოვეთ. ფუმფულა ფუნთუშებსა და გემრიელ ღვეზელებს გისურვებთ!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს