როგორ ავთქვიფოთ კვერცხის გულები სწორად.

167

ოფისში ახალი თანამშრომელი დაგვემატა, რომელიც კულინარიის გურუ აღმოჩნდა. მისი დახმარებით, ახლა მარტივი და უბრალო კერძები გაცილებით გემრიელი გამომდის. მოცემულ სტატიაში გაგიზიარებთ, თუ როგორ უნდა ათქვიფოთ კვერცის გულები სწორად.

ერთი შეხედვით, რა უნდა იყოს ამაში რთული, არა? ახლა უკვე ვიცი, რომ ნებისმიერი კულინარიული პროცესის გაუმჯობესება და სრულყოფილებამდე მიყვანა შეიძლება!

როგორ ავთქვიფოთ კვეცხის გულები სწორად: გამოცდილი დიასახლისის რჩევები

კერძის მომზადებაზე ისიც ახდენს გავლენას, ხომ არაა პროდუქტები დაძველებული. ახალი კვერცხების ათქვეფას მეტი დრო დასჭირდება იმათთან შედარებით, რომლებმაც გარკეული დრო მაცივარში გაატარა.გამოცდილ დიასახლისებსაც უჩნდებათ ხოლმე პრობლემა კვერცხის გულის ცილისგან გამოცალკავებისას. სჯობს გამოიყენოთ სამი ჭურჭელი: კვერცხის ცილებისთვის, გულებისთვის და ნაჭუჭებისთვის.

ძალიან ძნელია ცივი კვეცხის გულებთან მსხვილი შაქრის ქვიშის გახსნა. თუ რეცეპტი გაძლევთ შესაძლებლობას, სჯობს გამოიყენოთ შაქრის პუდრი. იმაში დასარწმუნებლად, რომ ინგრედიენტი ნამდვილად გაიხსნა, მისი წვეთი თითებში გასრისეთ.კვეცხის გულების ასათქვეფად შეგიძლიათ იხმაროთ ნებისმიერი სახის ჭურჭელი, ალუმინის გარდა. მასში ღია ყვითელი მასა გამუქდება და უსიამოვნო შესახედაობის გახდება. ადღვიბეთ კვერცხი ჩანგლით, სათქვეფელათი ან მიქსერით.კვეცხის გული უკეთ ითქვიფება, როცა ის თბილია. ამასთან, შაქარიც გაცილებით სწრაფად გალღვება. წყლიანი ქვაბი დადგით ცეცხლზე, ზემოდან კი მიქსერი ისე მოათავსეთ, რომ მისი ფსკერი ოდნავ ეხებოდეს წყალს. როცა სითხე დუღილის დაწყებას მიუახლოვდება, ჩაასხით კვერცხის გულები, მოაყარეთ შაქარი და ათქვიფეთ.

რასაკვირველია, სრულყოფილებას საზღვრები არა აქვს, თუმცა მისკენ სწრაფვის სურვილი მამოძრავებს. თქვენ რა კულინარიული ხრიკები იცით?

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს