გააკეთეთ ეს კამის დათესვამდე, რომ მეზობლების შესაშური მოსავალი მიიღოთ

2048

სინამდვილეში, აყვავებული, მწვანე კამის გაზრდა საკმაოდ ადვილია. მცენარე ერთ–ერთ ყველაზე უპრეტენზიულ მცენარედ ითვლება. მართალია, ღირსეული მოსავლის მისაღებად დათესვამდე მუშაობა მოგიწევთ. კამის თესლი სწორად უნდა მოამზადოთ. მხოლოდ ასე იქნებით დარწმუნებული, რომ თქვენი სანელებელი ნამდვილად გაიზრდება გაზაფხულზე და აყვავებულ, სურნელოვან ყლორტებს მოგცემთ. აღსანიშნავია, რომ თესლის მომზადების მეთოდი არა ერთი და არა ორი არსებობს.

კამის თესლი და როგორ მოამზადოთ დასათესად

მეთოდების მრავალფეროვნება

კამის თესლის მომზადების ხუთივე ძირითად მეთოდს საკუთარი მიმდევრები ჰყავს. მებოსტნეები ბევრს კამათობენ, თუ რომელი მეთოდია უფრო საიმედო. პრაქტიკა აჩვენებს, რომ თითოეული მათგანი სასურველი შედეგის მიღწევაში გვეხმარება. უბრალოდ აირჩიეთ ის, რომელიც ყველაზე მეტად მოგწონთ.

დეზინფექცია

ამ მეთოდის მიმდევრები თვლიან, რომ სწორედ ის იცავს მცენარეს ყველა სახის მავნებლებისგან. კალიუმის პერმანგანატის ხსნარი უნდა მოამზადოთ. ამისთვის 1 მლ კალიუმის პერმანგანატი 100 გრამ წყალში გააზავეთ. ამ ხსნარში თესლი ჩაალბეთ 30 წუთით, პროცედურის შემდეგ კარგად გაამშრალეთ.

გამკვრივება

ამ მეთოდით თესლს შეუქმნით კონტროლირებად ზამთრის პირობებს. ცალკე კონტეინერში 1 ნაწილი თესლი და სამი ნაწილი სველი ქვიშა შეურიეთ. მიღებული სუბსტრატი 2,5 კვირით მაცივარში მოათავსეთ. დათესვამდე ცოტა ხნით ადრე კამის თესლი სუბსტრატიდან ამოიღეთ და კარგად გააშრეთ, თორემ შედეგი არ ექნება.

ბარბოტაჟი

ამ მეთოდის გამოყენებისას დაგჭირდებათ აკვარიუმის კომპრესორი. თესლის მომზადების მეთოდი ძალიან მარტივია – თესლი წყლით სავსე ჭურჭელში ჩაყარეთ და კომპრესორის გამოყენებით სუფთა ჰაერი დიდხანს მიაწოდეთ. გახსოვდეთ, პროცესი მინიმუმ 8, მაგრამ არაუმეტეს 12 საათი უნდა გაგრძელდეს.

სტიმულაცია

ამ მეთოდისთვის დაგჭირდებათ მცენარის ზრდის სტიმულატორი. მსხვილ ჭურჭელში რამდენიმე ლიტრი თბილი წყალი და ზრდის სტიმულატორი აურიეთ, აქვე ჩაყარეთ თესლი. ამ ნარევში თესლი მინიმუმ ნახევარი დღე ან მთელი დღე გააჩერეთ. ბოლოს კამის თესლი გამდინარე წყალში გარეცხეთ და კარგად გაამშრალეთ.

გათბობა

ყველაზე მარტივი, მაგრამ საკმაოდ ეფექტური მეთოდი, რომელიც მცენარეს დაავადებებისგან იცავს. ღუმელი 50 გრადუსამდე გაახურეთ, შემდეგ კამის თესლი 20 წუთით ღუმელში მოათავსეთ. პროცედურის ბოლოს თესლის გაგრილება ჩართეთ. ამბობენ, გათბობის შემდეგ კამა უკეთ იზრდება.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს