გემრიელი წვნიანი კატლეტის მომზადება ბევრი დიასახლისის მიზანია. ამიტომაც, ბევრი მათგანი ექსპერიმენტებს ატარებს ფარშის შემადგენლობაზე, რომ სასურველი გემო და კონსისტენცია მიიღოს. ფარშში პურის და ხახვის დამატება არავის უკვირს, მაგრამ შაქრის დამატება უცნაურია, არადა ასე აკეთებენ და იდეალურ ხორცის კერძს იღებენ. კატლეტის ფარშის საიდუმლო ინგრედიენტებს შორის არა მხოლოდ შაქარი არის. „პაპარაცის“ დღევანდელ სტატიაში გაიგებთ, რომელი ინგრედიენტი შეგიძლიათ დაუმატოთ ფარშს წვნიანი კატლეტის მოსამზადებლად.
მეგობარმა დაბადების დღე სახლში, მეგობრების წრეში აღნიშნა. სუფრა სავსე იყო კერძებით, მაგრამ ჩემი გული მოიგო ერთი შეხედვით ჩვეულებრივმა კატლეტმა. მეგობარს რეცეპტი ვთხოვე, მაგრამ მიპასუხა, რომ კატლეტს მისი მეუღლე ამზადებს. მან კი ფარშის საიდუმლო რეცეპტი ბავშვობაში ბებიისგან გაიგო. ამ ხრიკებს დღემდე იყენებს, ამიტომ ყოველთვის გემრიელი კატლეტი გამოსდის. სანამ მეგობარს არ ესმოდა, მაინც გამოვტყუე მის ქმარს რამდენიმე საიდუმლო და დავპირდი, რომ არავის ვეტყოდი, მაგრამ თქვენ გაგიზიარებთ. ჩაიწერეთ!
რატომ უნდა დაუმატოთ შაქარი ფარშს კატლეტის მომზადებისას
უმეტესობა ჩვენგანს უყვარს წვნიანი კატლეტი რბილი და ერთგვაროვანი ტექსტურით. დიასახლისებმა იციან, რომ მხოლოდ ხორცით ასეთი ეფექტის მიღება შეუძლებელია. ამიტომაც გამოცდილი მზარეულები იყენებენ პატარა ხრიკებს, რომ კატლეტის და სხვა კერძის ფარში გამოვიდეს ზუსტად ისეთი, როგორიც ჩვენ გვინდა.
რომელი ინგრედიენტები დავამატოთ ფარშში წვნიანი კატლეტისთვის?
ყინული
კატლეტი წვნიანი და ნაზი რომ გამოვიდეს, ფარშს ყინული დაუმატეთ. ამ მეთოდით, კატლეტი ზომაში არ შემცირდება შეწვის დროს. ყინული დაფშვენით, მზა ფარშს აურიეთ და მაშინვე კატლეტები შეწვით. თუ ერთდროულად შეწვას ვერ ახერხებთ, ფარში მაცივარში შეინახეთ, რომ ყინული არ გალღვეს. ამ ხრიკის კიდევ ერთი უპირატესობაა ის, რომ კატლეტი გამოდის მაქსიმალურად ხორციანი, პურის, ბოსტნეულის და სხვა მსგავსი ინგრედიენტების შერევის გარეშე.
კომბოსტო
კატლეტის წვნიანობის კიდევ ერთი საიდუმლო არის კომბოსტო. ჩვეულებრივი თეთრი კომბოსტო ხორცის ფარშთან ერთად სასწაულს ახდენს. ბოსტნეულის დამატებით მიიღებთ რბილ, წვნიან და ჰაეროვან ხორცპროდუქტს. ამასთან, კატლეტის სტრუქტურა არ შეიცვლება, ხოლო კომბოსტოს გემო საერთოდ არ იგრძნობა.
ასეთი ეფექტის მისაღწევად 1 კგ ხორცზე მაქსიმუმ 150 გ ბოსტნეული დაუმატეთ. უმჯობესია, ფარშისთვის გამოიყენოთ ახალგაზრდა კომბოსტო, რადგან ზამთრის ჯიშებთან შედარებით უფრო რბილია. კომბოსტო წვრილად უნდა დაჭრათ ან ხორცსაკეპ მანქანაში გაატაროთ და მხოლოდ ამის შემდეგ დაუმატოთ ხორცს.
შაქარი
გასაკვირია, მაგრამ ფარშში ცოტა შაქრის დამატება სასწაულს ახდენს. გამოცდილი მზარეულები ირწმუნებიან, რომ შაქარი კატლეტში ხელს უწყობს ინგრედიენტების გემოს მაქსიმალურად გახსნას და მის დაბალანსებას. განსაკუთრებით ეხება დამატებულ სანელებლებს. გარდა ამისა, კატლეტი შაქრით გამოდის ძალიან ნაზი და რბილი. ვინაიდან შაქარი ხელს უწყობს მოწითალო ქერქის ფორმირებას, კატლეტი შიგნით ძალიან წვნიანი რჩება.
შაქრის ფხვნილის დამატებისას მთავარი წესია, არ გადააჭარბოთ. 1 კგ ხორცზე მაქსიმუმ 1 სუფრის კოვზი შაქარი გამოიყენეთ. ასე ხორცში სიტკბოს ვერ იგრძნობთ, ხოლო ფარშის კონსისტენცია შენარჩუნდება. ასეთი ფარშიდან შეგიძლიათ მოამზადოთ არა მხოლოდ კატლეტი, არამედ ხორციანი ღვეზელი, პელმენი და სხვა კერძი.