ჟელატინის მცენარეული შემცვლელი: ყველაფერი აგარ-აგარის შესახებ

44

ალბათ, ყველამ იცის ისეთი შემასქელებლის შესახებ, როგორიცაა ჟელატინი. თითქმის ყველა დიასახლისს ერთხელ მაინც გამოუყენებია ჟელატინი ჟელეს ან ჭიქურის მომზადებისას. მაგრამ ცოტა თუ იყენებს ამ მიზნით ჟელატინის მცენარეულ შემცვლელს, აგარ-აგარს.

ეს მცენარეული შემასქელებელი ნაკლებად პოპულარულია, თუმცა ბევრი უპირატესობა გააჩნია. „პაპარაცი“ დეტალურად გიამბობთ აგარ-აგარის და მისი საოცარი თვისებების შესახებ.

რატომ და როგორ გამოვიყენოთ ჟელატინის ვეგანური შემცვლელი?

რისგან მზადდება აგარ-აგარი?

აგარ-აგარი ჟელეს მსგავსი მასალაა, რომელიც მიიღება წყალმცენარეების სპეციალური დამუშავების შედეგად. ზღვის წყალმცენარეებს ჯერ ადუღებენ, შემდეგ აშრობენ და ფხვნილის მისაღებად ფშვნიან.

ამ პროდუქტს ჟელატინის მსგავსი თვისებები აქვს. მხოლოდ, მისგან განსხვავებით, აგარ-აგარი მცენარეული მასალისგან მზადდება და არა ცხოველის კანისა და ძვლებისგან. სწორედ ამიტომ, ჟელატინისგან ოდნავ განსხვავებული გემო აქვს, მაგრამ მისით მომზადებულ კერძებში ეს არ იგრძნობა.

რა მიზნით გამოიყენება აგარ-აგარი?

ეს პროდუქტი ხშირად გვხვდება ტკბილი კერძის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტების სიაში. აგარ-აგარი შემასქელებლის როლს ასრულებს, ამიტომ იყენებენ ჟელეს, პუდინგის, მარმელადის და სხვა დელიკატესის მოსამზადებლად. ასევე ხელს უწყობს ჭიქურის, კრემის და ათქვეფილი ნაღების სტაბილიზებას. კონდიტრები აქტიურად იყენებენ აგარ-აგარს თავიანთი ტკბილი კულინარიული შედევრების შესაქმნელად.

ტექნოლოგია საკმაოდ მარტივია. 2 ჩაის კოვზი აგარ-აგარი 1 ჭიქა წყალში გახსენით და კარგად აურიეთ. 10 წუთი ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ. აგარ-აგარი მზად არის გამოყენებისთვის. მნიშვნელოვანია! ამ პროდუქტით დესერტის მომზადების დაწყებამდე მის ინსტრუქციას გაეცანით. აგარ-აგარის სახეობაზე დამოკიდებულია, რა რაოდენობის ფხვნილი ან ფირფიტა უნდა გამოიყენოთ.

საინტერესო ფაქტები

  • მცენარეული შემასქელებელი შეიძლება იყოს თეთრი, შავი, წითელი, მწვანე და ლურჯიც.
  • აგარ-აგარი ძალიან მკვებავია, რადგან მასში შედის კალციუმი, C და B ვიტამინები, ასევე კალიუმი.
  • ჟელატინის ვეგეტარიანული შემცვლელი აქტიურად გამოიყენება სამრეწველო მიზნებისთვის, სოუსების, ნაყინების, ასევე კონსერვების დიდი პარტიების წარმოებაში.

გირჩევთ, სცადოთ და მოამზადოთ თქვენი პირველი დესერტი აგარ-აგარით. გჭირდებათ ვეგანური ტკბილი კერძი? მომზადებისას ჟელატინის ნაცვლად აგარ-აგარი დაუმატეთ და პრობლემა მოგვარებულია!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს