დაობილ პურს როგორ მოვექცეთ, გადაგდება რომ არ მოგვიწიოს

759

გამოცდილმა დიასახლისებმა კარგად იციან სად შეინახონ პური: რა თქმა უნდა, საპურეში. თუმცა, ზაფხულში ასეთი ადგილი შორს არის იდეალურისგან. პური არა მხოლოდ სწრაფად კარგავს სიახლეს, არამედ ობდება.დღეს, პაპარაცის ამ სტატიაში, გეტყვით სად ჯობია ცხელ ზაფხულში პურ-ფუნთუშეულის შენახვა, როგორ მოვექცეთ დაობილ პურს და შესაძლებელია ასეთი პურის გამოყენება რამეში.თუ პურს თავად აცხობთ, აუცილებელია მისი საკმარისად გაგრილება. როგორც წესი, ახლად გამომცხვარ პურს დებენ ბადეზე მინიმუმ 3 საათის განმავლობაში. სანამ პურს პურის საპურეში შეინახავთ, ჯერ ტილოს ტომარაში მოათავსეთ. ამ ფორმით პროდუქტი უფრო დიდხანს დარჩება ახალი.

უმჯობესია,  საპურე აირჩიოთ არა პლასტმასის ან მინის, არამედ ხის. არყის ქერქისა და ღვიის პურის ურნები საუკეთესო არჩევანია, რადგან ამ მასალებს აქვთ ანტისეპტიკური თვისებები.თუ საპურეში შავ და თეთრ პურს ერთდროულად ინახავთ, მაშინ ჯობია ერთმანეთისგან განაცალკევოთ. კარგი იქნება, თუ პურის თითოეულ სახეობას თავისი პაკეტი, ან ტომარა ექნება. აქვე, პატარა ტომარით ჩადეთ ცოტა შაქარი ან მარილი. ეს პროდუქტები შთანთქავს ზედმეტ ტენიანობას, რაც საშუალებას მისცემს პურს დიდხანს აიცილოს ობი თავიდან.არსებობს ერთი საინტერესო ხრიკი: ახალ პური პირდაპირ შუაზე გაჭერით, ჩამოაჭერით სასურველი რაოდენობა და შეაერთეთ ორივე ნახევარი. ასე დაჭრის ადგილი აღარ გახმება.

რატომ უნდა შევინახოთ პური მაცივარში – თუ პურს დაბალ ტემპერატურაზე ინახავთ, ეს შეანელებს გახმობის პროცესს. ამიტომ ზაფხულში პურის მაცივარში შენახვა სავსებით ლოგიკურია. სასურველია, პურები წინასწარ შეფუთოთ ფოლგაში ან პოლიეთილენის პარკში, რათა არ შეიწოვოს სხვა პროდუქტების სუნი.მაცივარში უნდა შეინახოთ მხოლოდ ახალი პური. თუ იქ ობიან პურს დადებთ, მაშინ ის სწრაფად გადავა სხვა პროდუქტებზე.იმისათვის, რომ პური ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში შეგენახოთ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ საყინულე, მაგრამ გამლღვალი პური აღარ ინახება და რამდენიმე საათში უნდა მიირთვათ. ამიტომ, თუ პურს გაყინავთ, სჯობს მანამდე ულუფებად დაყოთ.

რა ვუყოთ დაობილ პურს – გაითვალისწინეთ, რომ ობი პურზე უკიდურესად საშიშია. ხშირად ადამიანები პურს მხოლოდ ხილულ ობიან ნაწილს აშორებენ, მისი შეუმჩნეველი ფესვები კი ბევრად უფრო ფართოდ ვრცელდება და ზიანს აყენებს ადამიანს მაშინაც კი, თუ უბრალოდ ჩაისუნთქავს მას.ამიტომ, უმჯობესია, ასეთი პური ფრთხილად შეფუთოთ პარკში (ისე, რომ ობის სპორები არ გაიფანტოს მთელს სამზარეულოში) და გადააგდოთ დახურულ ურნაში. რატომ დახურულში? იმიტომ, რომ ცხოველებმა და ფრინველებმა ვერ მიაღწიონ ნივთამდე.ზოგიერთი ადამიანი იყენებს პურს, რომელიც ახლახან დაიწყო დაობება. ისინი აცლიან პროდუქტს გაფუჭებულ ნაწილს, ხოლო დარჩენილ ჯანსაღ რბილობს კუბებად ჭრიან, ყრიან ტაფაზე და აკეთებენ ორცხობილებს. ასევე, დაობილი პურისგან ამზადებენ, მაგალითად, სასუქს გოგრის, კიტრის, პომიდვრის, ბადრიჯნის და წიწაკის გამოსაკვებად.

თქვენ როგორ ინახავთ პურს? როგორ იქცევით, როდესაც პური დაობებას იწყებს? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს