
ანემია არის ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული დაავადება, რომელიც იწვევს ერითროციტებისა და ჰემოგლობინის დონეების შემცირებას სისხლში. ამ დაავადებას თან ახლავს მრავალი სიმპტომი, მათ შორის სისუსტე, ქოშინი, გულის ფრიალი და თავბრუხვევა. სტატიაში განხილულია ხალხური რეცეპტი, რომელიც ეფუძნება სტაფილოსა და ჭარხლის გამოყენებას ანემიის მკურნალობისთვის.
ანემია არის მდგომარეობა, როდესაც სისხლში ერითროციტების და ჰემოგლობინის რაოდენობა არ არის საკმარისი, რათა ორგანიზმს უზრუნველყოს საკმარისი ოჟანგვა. ამას შეიძლება გამოიწვიოს ბევრი არასასიამოვნო სიმპტომი, მათ შორის სისუსტე, თავბრუხვევა, გულის ფრიალი და დაქვეითებული მეხსიერება.
ჰარმონიული და ბუნებრივი მკურნალობის მეთოდები, როგორებიცაა სტაფილოსა და ჭარხლის ნარევი, შესაძლოა იყოს ეფექტური ანემიის დროს. ეს ნარევი შეიცავს ვიტამინებს A, C, K და B ჯგუფის ვიტამინებს, რომლებიც ასტიმულირებენ სისხლწარმოქმნას და ხელს უწყობენ ორგანიზმის ენერგიის მომატებას.
ანემია ერთერთი ყველაზე გავრცელებული დაავადებაა. იგი გულისხმობს ერითროციტების და ჰემოგლობინის რაოდენობის შემცირებას სისხლის მოცულობის ერთეულში. ანემიას სხვადასხვა ნიშანი აქვს:
- სისუსტე
- კანის სიმშრალე
- გულის ფრიალი
- ქოშინი
- გულმკერდის ტკივილი
- თავბრუხვევა
- მეხსიერების დაქვეითება,
- კიდურების გაცივება,
- თავის ტკივილი
Fpaparazzi-ის რედაქცია გთავაზობთ ანემიის სამკურნალო ხალხურ რეცეპტს სტაფილოსა და ჭარხლის გამოყენებით
მომზადება და გამოყენების წესი:
- ¼ ჩაის ჭიქა ჭარხლის წვენი რამდენიმე საათით შედგით მაცივარში
- დაუმატეთ ნახევარი ჩაის ჭიქა ახალგამოწურული სტაფილოს წვენი და ¼ ჩაის ჭიქა 50 გრადუსამდე შემთბარი ნაღები.
- ფრთხილად მოურიეთ და დალიეთ.
- ეს ნარევი უნდა მიიღოთ დილით, ჭამამდე 30 წუთით ადრე. სვით ერთი თვის განმავლობაში.
ასეთი ნარევი არ აღიზიანებს კუჭს, ორგანიზმს ძალას მატებს, აუმჯობესებს მხედველობას. ასეთი კურსის ჩატარება უმჯობესია შემოდგომაზე, როცა ბოსტნეული სავსეა ვიტამინებით.
ექიმის კომენტარი: ჭარხალი მდიდარია ცილებით, უჯრედისით, შაქრით, ცხიმებით, საღებავებით, მინერალური მარილებით (მაგნიუმი, კალიუმი, კალციუმი, რკინა, იოდი), ასკორბინის მჟავით, B1, B2, P, PP ვიტამინებით, ფოლიუმის მჟავით, ბეტაინით. ამიტომ წარმატებით გამოიყენება არაერთი დაავადების სამკურნალოდ. უჯრედისი და ორგანული მჟავები ააქტიურებს კუჭის სეკრეციას და ნაწლავის პერისტალტიკას, რის გამოც ჭარხალი ეფექტიანია სპაზმური კოლიტების დროს. ჭარხალი ეფექტიანია ანემიის დროს, რადგანაც ვიტამინები და რკინა ასტიმულირებს სისხლწარმოქმნას. ჭარხალს უნიშნავენ თირეოტოქსიკოზის, ათეროსკლეროზის, მინერალებისა და ვიტამინების ნაკლებობის დროს. სტაფილოც ასევე მდიდარია ვიტამინებით, განსაკუთრებით კაროტინით. ნაღები კი იცავს კუჭის ლორწოვანს მჟავების გამაღიზიანებელი ზემოქმედებისაგან და ამავე დროს აძლიერებს პროვიტამინის შეწოვას. ასეთი წვენების ნარევი განსაკუთრებით ეფექტიანია ანემიისა და მხედველობის დაქვეითების დროს.
ხშირად დასმული კითხვები (Q&A)
- რა არის ანემია?
ანემია არის დაავადება, როდესაც სისხლში ჰემოგლობინის და ერითროციტების რაოდენობა არასაკმარისია, რაც იწვევს სხეულის არათანაბარ დატენვას ჟანგბადით. ამის შედეგია სერიოზული სიმპტომები, როგორიცაა სისუსტე, დაღლილობა და ქოშინი. - როგორ მოქმედებს სტაფილოსა და ჭარხლის ნარევი ანემიის დროს?
სტაფილოსა და ჭარხლის ნარევი მდიდარია ვიტამინებით და მინერალებით, რომლებსაც შეუძლიათ შეამცირონ ანემიის სიმპტომები და გააძლიერონ სისხლწარმოქმნის პროცესი. ისინი ხელს უწყობენ ორგანიზმს ენერგიის აღდგენასა და მხედველობის გაუმჯობესებას. - რა არის ჭარხლის და სტაფილოს ჯადოსნური ეფექტი ანემიის დროს?
ორივე ბოსტნეული წარმოადგენს ძლიერ ნატურალურ ვიტამინებს და მინერალებს, რომლებსაც აქვთ სისხლში ჰემოგლობინის და ერითროციტების დონეებზე დადებითი გავლენა. სტაფილო, რაც მდიდარია კაროტინით, და ჭარხალი, რომელიც მდიდარია რკინით, ასტიმულირებენ სისხლის წარმოქმნას.
დასკვნა რედაქციისგან:ანემია საკმაოდ გავრცელებული მდგომარეობაა, მაგრამ მისი მკურნალობა შესაძლებელია, როგორც მედიკამენტოზური, ასევე ბუნებრივი მეთოდებით. სტაფილოსა და ჭარხლის ნარევი, რომელიც შეიცავს ბუნებრივ ვიტამინებს და მინერალებს, არის შესანიშნავი მკურნალობის ვარიანტი ანემიისთვის. მისი მიღება შეიძლება გახდეს ეფექტური გზით სისხლწარმოქმნისთვის, ენერგიის აღდგენისთვის და ჯანმრთელობის გაუმჯობესებისთვის.
კვლევებმა აჩვენა, რომ ჭარხლის წვენი ხელს უწყობს სისხლში რკინის შთანთქმას (Journal of Nutrition), ხოლო სტაფილო ასტიმულირებს სისხლში ბეტა-კაროტინის და ვიტამინების დონეებს, რაც სასარგებლოა ანემიის დროს (American Journal of Clinical Nutrition).