თანამედროვე სამყაროში ადამიანები ძალიან არიან გატაცებული სოციალური ცხოვრებით, გაჯეტებით, სამსახურითა და პოპ-კულტურით: სერიალებით, მუსიკით და ფილმებით. თუ რაიმე სულიერს გავიხსენებთ – პრობლემები მაშინვე ჩნდება. მაგალითად, ახალგაზრდა თაობიდან ცოტამ თუ იცის, როგორ უნდა იმარხულოს სწორად.
პაპარაცის ამ სტატიაში, ეს საკითხი საკმაოდ დეტალურად განიხილება. გამოცდილი ადამიანები ხშირად ამბობენ, რომ მარხვის დროს გარკვეული ცდუნებები იპყრობენ მათ. ადამიანი სუსტი ქმნილებაა და ზოგჯერ ცდუნებას ემორჩილება, განსაკუთრებით თუ ხორცისა და რძის გარეშე ცხოვრება არ შეუძლია.
როგორ ვიმარხულოთ სწორად
მარხვის სრულყოფილად დაცვა მარტივი არ არის, ამიტომ არსებობს გარკვეული გამონაკლისები. ზოგიერთ ადაიანს ნებადართული აქვს ზოგჯერ სადილად ცოტა ხორცი ან კარაქი მიირთვას. ახლა მოგითხრობთ თუ რომელი კატეგორიაა ეს და მიეკუთვნებით თუ არა მას.
1. ავადმყოფები. პანდემია ყველას არ შეხებია თუმცა ბევრი ადამიანი დაავადდა. მიუხედავად იმისა, რომ ზოგს ავადმყოფობა იოლად გადააქვს, ვირუსი ორგანიზმში დიდხანს რჩება და აღდგენას დიდი დრო ჭირდება. საქმე განსაკუთრებით ფილტვებს ეხება.
2. მოგზაურები. დახურული საზღვრების პირობებში ეს ნაკლებ შესაძლებელია, თუმცა ახლანდელი საზოგადოებრივი ტრანსპორტის პრობებში სადმე მისვლა ნამდვილ თავგადასავლად იქცევა ხოლმე.
3. მოხუცები და ბავშვები. ეს ვარიანტი ალბათ თქვენთვის არ არის!
4. რთული სამსახურის მქონენი. პანდემიის დასაწყისში ბევრმა დაკარგა სამსახური და ახლა ძირითადად სახლიდან მუშაობენ.
5. ლაქტაციის პეროდში მყოფი დედა. დედა რომელიც ბავშვს ძუძუთი კვებავს სამზარეულოში საათობით დგას.
რამდენად დაიცავთ მარხვას წესების სრული დაცვით – თქვენზეა დამოკიდებული. ბოლოს კი საინტერესო რეცეტს შემოგთავაზებთ. როდის მოამზადებთ მას თქვენზეა დამოკიდებული.
ინგრედიენტები
- 300 გრამი ღორის მკერდი
- 900 გრამი სალა
- მარილი, სუნელები
- წყალი
- საკვები ცელოფანი
მომზადების წესი
1. რეცეპტი ძალიან მარტივია. ის ბუტერბროდებისთვისაც გამოდგება და რომელიმე სალათის გარნირადაც. ღორის ხორცი თხლად დაჭერით. ჩვენ რულეტს მოვამზადებთ. ახლა სალა პორციებად დაჭერით. მარილი და სუნელები მოაყარეთ და გადაახვიეთ. მზა რულეტი საკვებ ცელოფანში გაახვიეთ და ერთი ღამით მაცივარში შედეთ. ის იქ კარგად დამარინადდება.
2. რულეტი ცელოფნიანად ჩადევით ღრმა ქვაბში. დაასხით სუფთა წყალი და ადუღებამდე მიიყვანეთ. შემდეგ ცეცხლს მინიმუმამდე დაუწიეთ, ჭურჭელს თავსახური დააფარეთ და ხორცი მოსამზადებლად 2 საათით დატოვეთ. ისღა დაგვრჩენია კერძი ბოლომდე გავაცივოთ. დაიცადეთ სანამ ცხიმის სქელი ფენა არ გაჩნდება და ცელოფანი მოხსენით. დატკბით ამ შესანიშნავი ხორცის რულეტის გემოთი.
თუ მარხვაზე არ ხართ, ეს რეცეპტი დაგეხმარებათ ოჯახი დიდი ძალისხმევის გარეშე გამოკვებოთ. რულეტი დაჭერით თხელ ნაჭრებად და ბავშვებს აჭამეთ. ის ვიტამინებით გაჯერებული ბოსტნეულის სალათის გარნირადაც გამოგადგებათ. ასეთ შემთხვევაში სალის რაოდენობა ორჯერ უნდა შეამციროთ.