ლიმონი – ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო პროდუქტია მსოფლიოში, მას სასარგებლო და გემოვნური თვისებებისთვის ვაფასებთ. ასევე, ლიმონი ხშირად გამოიყენება კულინარიაში, ხალხურ მედიცინასა და ყოფაცხოვრებაში. ამჯერად, ჩვენი რედაქცია ერთი ძალიან საინტერესო რეცეპტის შესახებ მოგიყვებათ, რომელიც წარმოშობით ინდურია.
ამ რეცეპტის წყალობით, თქვენ შეძლებთ ფერმენტირებული ლიმონის მომზადებას, რომლის სასარგებლო თვისებებიც სამმაგდება. ამისთვის უბრალოდ საჭიროა ფერმენტირების პროცესის გამოწვევა, ამის გაკეთებას კი ახლავე გასწავლით.
პირველ რიგში, საჭიროა საკმაოდ დიდი ზომის შუშის კონტეინერი, სადაც ლიმონს ჩაალაგებთ. კონტეინერი გარეცხეთ და კარგად გააშრეთ.
შემდეგ აიღეთ 4-5 ც ლიმონი, კარგად გარეცხეთ სოდიან წყალში. ყველა ლიმონზე გააკეთეთ ორი ჭრილი და ჩაყარეთ მარილი.
კარგად ჩაპრესეთ მარილი, რათა რბილობს შეეხოს. აიღეთ შუშის ჭურჭელი და მოაყარეთ ფსკერზე 1 მუჭა მსხვილი მარილი. დაიწყეთ მასში ლიმონების ჩალაგება მჭიდროდ. დაიმახსოვრეთ, რომ ფენებს შორის დიდი რაოდენობით მარილი უნდა დაყაროთ.
დაახურეთ ჭურჭელს თავსახური და გააჩერეთ ფერმენტირებისთვის 3 დღით. კონტეინერი შეინახეთ მშრალ, კარგად განიავებად ადგილზე, დაიცავის სინათლის პირდაპირი სხივებისგან.
3 დღის შემდეგ, ფერმენტირებული ლიმონი მზად იქნება, იგი გაცილებით უფრო სასარგებლო და ეფექტური იქნება.
გამოიყენეთ ეს საშუალება ჩვეულებრივი ლიმონების ნაცვლად. იგი შეამცირებს წნევას, მოგაშორებთ კოჟრებსა და მეჭეჭებს, განკურნავს ანთებულ ღრძილებს, ასევე, გაციებასა და გრიპს.
ამ ლიმონების განსაკუთრებულობა იმაში მდგომარეობს, რომ ანტიოქსიდანტებისა და მარილის დამსახურებით, თქვენ გაიწმენთ კანს კანის ქონისგან და გახდით მას ელასტიურსა და გლუვს. გარდა ამისა, ესაა შესანიშნავი ანტიბაქტერიული, ანტისეპტიკური, მადეზინფიცირებელი და სისხლის აღმდეგი საშუალება.
ასევე, ასეთი ლიმონები გამოიყენება გემრიელი კერძებისა და ჩაის მოსამზადებლად.