მაცივრის გალღობა სწრაფად და უსაფრთხოდ. საყინულე ყინულით აღარ იფარება

1511

ბევრი თანამედროვე დიასახლისის გრაფიკისთვის მაცივრის გალღობის დრო მნიშვნელოვანი მაჩვენებელია. ყველაფერი უნდა გათვალოთ ისე, რომ კერძის გადაკეთება მოასწროთ და პროდუქტების გაფუჭება არ დაუშვათ. შეიძლება თუ არა გალღობის პროცესის დაჩქარება? თუ დიახ, როგორ გავაკეთოთ სწორად? Paparazzi ამ კითხვებზე პასუხის გაცემას ეცდება.

მაცივრის გალღობის დრო – მაცივრის მოწესრიგება მანამ დაგეგმეთ, სანამ საყიდლებზე წახვალთ. უმჯობესია მაცივარში მინიმალური რაოდენობის პროდუქტი იყოს. ასე რაიმეს გაფუჭების რისკი მინიმალურია. გადაყარეთ ყველა პროდუქტი, რომელიც თაროზე დიდხანს შემორჩა. თუ პროდუქტი ხელმეორედ ბევრჯერ გაყინეთ, მოიშორეთ. თუ დროში იწურებით, მაცივარი ღამით გამორთეთ. დილით გაწმენდას შეუდექით. რაციონალური ვარიანტია, თუ მოწყობილობაში ბევრი ყინულია. გამორთულ მაცივარში ჩვარი აუცილებლად ჩადეთ, რომ მთელი სამზარეულო არ დატბოროთ.

წელიწადში რამდენჯერ გავალღოთ მაცივარი? პირველ რიგში, საყინულის გარე მდგომარეობას დააკვირდით. მოწყობილობა საჭიროებისამებრ გაალღვეთ, როცა ყინული ბევრია და მაცივარი გასაწმენდია. მაცივარი წვეთოვანი სისტემით Direct Cool 2-3 თვეში ერთხელ გაალღვეთ, მაცივრისთვის No Frost წელიწადში ერთხელ გალღობა საკმარისია.

სიჩქარე შემატეთ – რა გავაკეთოთ გალღობის პროცესის დასაჩქარებლად? ბასრი დანით ყინულის გატეხვა ნამდვილად არ ღირს. ამ ვარიანტის ხსენებაც არ ღირს, რადგან შიდა გარსის დაზიანების მაღალი რისკია. პრობლემის მოგვარება შესაძლებელია. დაჩქარებული გალღობის პირველ მეთოდად ხის ფიცარი და მდუღარე წყალი გამოგადგებათ. საყინულის კარი გააღეთ, ხის ფიცარი დადეთ და მასზე თეფში მდუღარე წყლით მოათავსეთ. ცხელი სითხე გაგრილების მიხედვით გამოცვალეთ. ცხელი წყალი სადგამის გარეშე საყინულეში არ მოათავსოთ, რადგან მასაც კამერის დაზიანება შეუძლია.

დარბაზის დახმარება – თუ მდუღარე წყლის რამდენჯერმე გამოცვლას არ აპირებთ, სპეციალურ სათბურაში შეგიძლიათ ჩაასხათ. სითბოს უფრო დიდხანს ინარჩუნებს. ყურადღება მიაქციეთ, რომ გალღობილი ყინული მთელ სამზარეულოში არ გავრცელდეს. თუ დრო გაქვთ, ფენი ან ვენტილატორი გამოიყენეთ. ფენის ცხელი ჰაერი ყინულისკენ მიმართეთ და სასურველ ეფექტს დაელოდეთ. ფენის ნაცვლად ვენტილატორი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ასე მისი ხელში დაჭერა არ მოგიწევთ, სხვა საქმის გაკეთებას შეძლებთ. ფენის და ვენტილატორის სიმძლავრე საკმარისი არაა, რომ მაცივარი გადახურდეს და რომელიმე ელემენტი დაზიანდეს. ტექნიკის უსაფრთხოებაზე არ იღელვოთ, ყველაფერი წესრიგში დარჩება.

რამდენი უნდა იყოს მაცივრის გალღობის დროს – სანამ პროდუქტებს მაცივარში შეალაგებთ, სპეციალური ხსნარით გაწმინდეთ. სოდა იდეალური საშუალებაა. სოდა და წყალი 1:5 თანაფარდობით აურიეთ და მთელი ჭუჭყი ფრთხილად მოაშორეთ. მაცივარი მშრალი ღრუბლით გაამშრალეთ და სრულად გაშრობას დაელოდეთ. მოწყობილობა ჩართვიდან რამდენიმე საათის შემდეგ პროდუქტებით შეავსეთ. ეს აუცილებელია, რომ ტექნიკამ საჭირო რაოდენობის სიცივე აწარმოოს. მაცივრის გამოყენების სახელმძღვანელოსაც ყურადღება მიაქციეთ. შეიძლება მოწყობილობაში ტემპერატურის დარეგულირება საჭირო გახდეს. გახსოვდეთ, მაცივრის სწორი გამოყენება მისი მსახურობის ვადას გაზრდის.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს