ქათმის ხორცი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარულია დიასახლისებს შორის. ეს გასაკვირი არ არის, რადგან შედარებით იაფი ღირს, ასევე შედარებით მარტივი მოსამზადებელია. თუმცა ზოგიერთ დიასახლისს ქათმის ხორცი არ უყვარს, მას მშრალს უწოდებს. მაგრამ არსებობს საიდუმლო ხრიკი, რომლითაც ამ პრობლემას თავიდან აიცილებთ და შეძლებთ მოამზადოთ, მაგალითად, წვნიანი ქათმის კატლეტი.
მეგობარმა მიამბო, რომ ქათმის ხორცი ძალიან წვნიანი და რბილი შეიძლება იყოს. ერთხელ გამიმასპინძლდა ქათმის კატლეტით, რომელსაც საოცრად ნაზი გემო ჰქონდა. თავიდან ვერც დავიჯერე, რომ ქათმის ხორცის კერძი იყო. მეგობარმა გამიმხილა საიდუმლო, როგორ მივიღო წვნიანი ქათმის ფარში მხოლოდ ერთი ინგრედიენტის დამატებით.
წვნიანი ქათმის კატლეტი
ვინაიდან თითოეული დიასახლისი კატლეტს სხვადასხვა ინგრედიენტებს უმატებს, გემოც განსხვავებული გამოდის. ხშირად ფარშს უმატებენ ხახვს, კვერცხს და პურს. აი, გამოცდილი მზარეული ქათმის ფარშში პურის ნაცვლად ხაჭოს ამატებს. ხაჭოთი კატლეტი უფრო წვნიანი და ნაზი გამოდის. რძემჟავა პროდუქტის გემო ფარშს იდეალურად ავსებს.
როგორ მოვამზადოთ ქათმის კატლეტი ხაჭოთი?
ინგრედიენტები:
- 600 გ ქათმის ფილე
- 200 გ ხაჭო
- 1 ხახვი
- 1 კვერცხი
- სანელებლები გემოვნებით
- მარილი გემოვნებით
- საფანელი შესაწვავად
- მცენარეული ზეთი
მომზადების წესი:
1. აიღეთ 2 ქათმის მკერდი (დაახლოებით 600 გ) და გაატარეთ ფარშის მისაღებად. სხვათა შორის, მაღაზიაში ნაყიდი მზა ფარში შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ხახვი დაჭერით და ფარშს დაუმატეთ.
2. ხაჭო მოამზადეთ. ყურადღება მიაქციეთ რომ, მჟავე ხაჭო არ უნდა გამოიყენოთ, რადგან კატლეტის გემოს აფუჭებს. სახლის ხაჭო საუკეთესოა. თუ პროდუქტი მსხვილი მარცვლებისგან შედგება, ჩანგლით დაჭყლიტეთ ან დააბლენდერეთ, რომ კატლეტში ხაჭო ვერ იგრძნოთ. ხაჭო ფარშს დაუმატეთ.
3. შემდეგ ფარშს დაუმატეთ კვერცხი, სანელებლები და მარილი და კარგად აურიეთ. სველი ხელით კატლეტებს ფორმა მიეცით და საფანელში ამოავლეთ.
4. კატლეტები მზესუმზირას ზეთში შეწვით ორივე მხრიდან მომზადებამდე. გემრიელად მიირთვით!
წვნიანი ქათმის კატლეტი ხაჭოთი ძალიან მარტივად მზადდება, მაგრამ შესანიშნავი გემო გამოდის.