5 საინტერესო რეცეპტი, როგორ დაამარილოთ თევზი გემრიელად და სწრაფად

5

ყველა პროდუქტზე ფასები იზრდება, მაგრამ დღესასწაულების წინა დღეებში სუპერმარკეტები უბრალოდ გიჟდებიან! ახლახან მსუბუქად დამარილებული თევზის შეძენა მინდოდა სადღესასწაულო სუფრაზე გასატანად. ალბათ, მიხვდით, რა ღირდა. ზედმეტი რომ არ დახარჯოთ, გიამბობთ, როგორ დაამარილოთ თევზი დამოუკიდებლად.

სინამდვილეში, ამაში რთული არაფერია. თითოეულ რეცეპტზე მაქსიმუმ 10-15 წუთს ვხარჯავ, მაგრამ საოცარ შედეგს ვიღებ. გარდა ამისა, დარწმუნებული ვარ მარინადის შემადგენლობაში და არაფერს ვრისკავ. ახალი თევზი კი უფრო იაფია. გიზიარებთ იდეებს, როგორ დაამარილოთ თევზი სახლის პირობებში.

როგორ დაამარილოთ თევზი სახლის პირობებში: 5 რეცეპტი

1. მსუბუქად დამარილებული ორაგული კამით

ინგრედიენტები:

  • 1 ორაგული
  • 1 ს/კ მარილი
  • 500 გ კამა
  • 2 ს/კ არაყი
  • 1 ს/კ შაქარი

მომზადების წესი:

  1. თევზს კუდი და თავი მოაჭერით, გამოშიგნეთ და კარგად გარეცხეთ. 2 ნაწილად გაყავით და ძვლები ამოიღეთ.
  2. ორაგულის ფილეს არაყი წაუსვით.
  3. კამა წვრილად დაჭერით ან დააბლენდერეთ. მწვანილს შაქარი და მარილი დაუმატეთ.
  4. კამის ნარევი ერთ ფილეს წაუსვით და მეორე ფილე ზემოდან დააფარეთ. მჭიდროდ დააწექით.
  5. თევზი შესაფუთ პარკში შეფუთეთ, კონტეინერში მოათავსეთ და 2 საათი გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე. შემდეგ კონტეინერი თევზით 2 დღით მაცივარში გადაიტანეთ.

როგორც ხედავთ, აქ მოცემულია მსუბუქად დამარილებული თევზის რეცეპტები ყველა გემოვნებისა და ბიუჯეტისთვის. ასეთი თევზი შეგიძლიათ დაუმატოთ სალათებს, სენდვიჩებს ან გაიტანოთ სუფრაზე ცივი წასახემსებლის სახით.