5 საინტერესო რეცეპტი, როგორ დაამარილოთ თევზი გემრიელად და სწრაფად

8

ყველა პროდუქტზე ფასები იზრდება, მაგრამ დღესასწაულების წინა დღეებში სუპერმარკეტები უბრალოდ გიჟდებიან! ახლახან მსუბუქად დამარილებული თევზის შეძენა მინდოდა სადღესასწაულო სუფრაზე გასატანად. ალბათ, მიხვდით, რა ღირდა. ზედმეტი რომ არ დახარჯოთ, გიამბობთ, როგორ დაამარილოთ თევზი დამოუკიდებლად.

სინამდვილეში, ამაში რთული არაფერია. თითოეულ რეცეპტზე მაქსიმუმ 10-15 წუთს ვხარჯავ, მაგრამ საოცარ შედეგს ვიღებ. გარდა ამისა, დარწმუნებული ვარ მარინადის შემადგენლობაში და არაფერს ვრისკავ. ახალი თევზი კი უფრო იაფია. გიზიარებთ იდეებს, როგორ დაამარილოთ თევზი სახლის პირობებში.

როგორ დაამარილოთ თევზი სახლის პირობებში: 5 რეცეპტი

2. ბურახში დამარინადებული სკუმბრია

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ სკუმბრია
  • 2 დაფნის ფოთოლი
  • 1 კონა ოხრახუში
  • 3 ს/კ ლიმონის წვენი
  • 1 კონა პიტნა
  • 500 მლ ბურახი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 125 მლ თეთრი ღვინის ძმარი
  • მარილი გემოვნებით
  • 4 ს/კ მზესუმზირას ზეთი
  • 16 მარცვალი შავი წიწაკა

მომზადების წესი:

  1. თევზი გაასუფთავეთ და კარგად გარეცხეთ. საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ დაფნის ფოთოლთან, მარილთან და წიწაკასთან ერთად.
  2. ფორმაში ბურახი და ლიმონის წვენი ჩაასხით. წინასწარ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15 წუთი აცხვეთ.
  3. სკუმბრია ქაღალდით გაამშრალეთ, თევზი ნაჭრებად დაჭერით.
  4. პიტნა, ოხრახუში და ნიორი დააქუცმაცეთ. ინგრედიენტებს დაუმატეთ მარილი გემოვნებით, ძმარი და მზესუმზირას ზეთი. კარგად აურიეთ.
  5. თევზს მზა მარინადი დაასხით, პარკი დააფარეთ და 1 დღე მაცივარში შეინახეთ.

როგორც ხედავთ, აქ მოცემულია მსუბუქად დამარილებული თევზის რეცეპტები ყველა გემოვნებისა და ბიუჯეტისთვის. ასეთი თევზი შეგიძლიათ დაუმატოთ სალათებს, სენდვიჩებს ან გაიტანოთ სუფრაზე ცივი წასახემსებლის სახით.