5 საინტერესო რეცეპტი, როგორ დაამარილოთ თევზი გემრიელად და სწრაფად

43

ყველა პროდუქტზე ფასები იზრდება, მაგრამ დღესასწაულების წინა დღეებში სუპერმარკეტები უბრალოდ გიჟდებიან! ახლახან მსუბუქად დამარილებული თევზის შეძენა მინდოდა სადღესასწაულო სუფრაზე გასატანად. ალბათ, მიხვდით, რა ღირდა. ზედმეტი რომ არ დახარჯოთ, გიამბობთ, როგორ დაამარილოთ თევზი დამოუკიდებლად.

სინამდვილეში, ამაში რთული არაფერია. თითოეულ რეცეპტზე მაქსიმუმ 10-15 წუთს ვხარჯავ, მაგრამ საოცარ შედეგს ვიღებ. გარდა ამისა, დარწმუნებული ვარ მარინადის შემადგენლობაში და არაფერს ვრისკავ. ახალი თევზი კი უფრო იაფია. გიზიარებთ იდეებს, როგორ დაამარილოთ თევზი სახლის პირობებში.

როგორ დაამარილოთ თევზი სახლის პირობებში: 5 რეცეპტი

3. ქაშაყი ცხარე მარინადში

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ქაშაყი
  • 3 დაფნის ფოთოლი
  • 600 მლ წყალი
  • 12 მარცვალი შავი წიწაკა
  • 4 ს/კ შაქარი
  • 1 ს/კ მზესუმზირას ზეთი
  • 5 ს/კ ზღვის მარილი
  • 4 ხმელი მიხაკი

მომზადების წესი:

  1. წყალს შეურიეთ წიწაკა, მარილი, შაქარი, მიხაკი, დაფნის ფოთოლი და მზესუმზირას ზეთი. ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ.
  2. ქაშაყი კარგად გარეცხეთ, არ გამოშიგნოთ. თევზი ქილაში მოათავსეთ და მარინადი დაასხით. ქილა 3 დღე მაცივარში გააჩერეთ.

როგორც ხედავთ, აქ მოცემულია მსუბუქად დამარილებული თევზის რეცეპტები ყველა გემოვნებისა და ბიუჯეტისთვის. ასეთი თევზი შეგიძლიათ დაუმატოთ სალათებს, სენდვიჩებს ან გაიტანოთ სუფრაზე ცივი წასახემსებლის სახით.