5 საინტერესო რეცეპტი, როგორ დაამარილოთ თევზი გემრიელად და სწრაფად

50

ყველა პროდუქტზე ფასები იზრდება, მაგრამ დღესასწაულების წინა დღეებში სუპერმარკეტები უბრალოდ გიჟდებიან! ახლახან მსუბუქად დამარილებული თევზის შეძენა მინდოდა სადღესასწაულო სუფრაზე გასატანად. ალბათ, მიხვდით, რა ღირდა. ზედმეტი რომ არ დახარჯოთ, გიამბობთ, როგორ დაამარილოთ თევზი დამოუკიდებლად.

სინამდვილეში, ამაში რთული არაფერია. თითოეულ რეცეპტზე მაქსიმუმ 10-15 წუთს ვხარჯავ, მაგრამ საოცარ შედეგს ვიღებ. გარდა ამისა, დარწმუნებული ვარ მარინადის შემადგენლობაში და არაფერს ვრისკავ. ახალი თევზი კი უფრო იაფია. გიზიარებთ იდეებს, როგორ დაამარილოთ თევზი სახლის პირობებში.

როგორ დაამარილოთ თევზი სახლის პირობებში: 5 რეცეპტი

4. მსუბუქად დამარილებული კალმახი ფინურ სტილში

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ კალმახი
  • 3 ს/კ ზღვის მარილი
  • 1 კონა კამა
  • 0,5 ჭიქა ხმელი წითელი მოცვი
  • 2 ს/კ შაქარი

მომზადების წესი:

  1. თევზი მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდზე ისე, რომ ფილე ზემოთ აღმოჩნდეს. შაქარი და მარილი მოაყარეთ.
  2. ფილეზე დააწყვეთ მოცვის კენკრა და მსხვილად დაჭრილი კამა.
  3. თევზი პერგამენტში გაახვიეთ და 2 დღე მაცივარში შეინახეთ.

როგორც ხედავთ, აქ მოცემულია მსუბუქად დამარილებული თევზის რეცეპტები ყველა გემოვნებისა და ბიუჯეტისთვის. ასეთი თევზი შეგიძლიათ დაუმატოთ სალათებს, სენდვიჩებს ან გაიტანოთ სუფრაზე ცივი წასახემსებლის სახით.