მოვამზადოთ ხაჭოს ნამცხვარი ლიმონით. ხაჭო აღარ ფუჭდება

9

ჯანსაღი პროდუქტების რეიტინგში განსაკუთრებული ადგილი ხაჭოს უკავია. ეს არც არის გასაკვირი, რადგან ის შეიცავს დიდი რაოდენობით ცილას, კალციუმს და ორგანიზმისთვის მნიშვნელოვან სხვა ნივთიერებებს. მაგრამ ხაჭოს ჭამა ყველას არ უყვარს. ეს საკითხი განსაკუთრებით რთულია ბავშვების შემთხვევაში. ამიტომ, ჩემთვის ნამცხვარი და ღვეზელები ნამდვილი ხსნაა. იმის ცოდნით, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ გემრიელი ხაჭოს ნამცხვარი, შეგიძლიათ უზრუნველყოთ, რომ ხაჭოს მუდმივი ადგილი ჰქონდეს თქვენი ოჯახის მენიუში.

ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში, ოჯახისთვის ნაყიდ ხაჭოს მხოლოდ მე მივირთმევდი, რაც რჩებოდა იმას ვყრიდით. ასე გაგრძელდებოდა მანამ, სანამ ჩემი მეგობარი არ მესტუმრა. მან ხაჭოს ნამცხვარი მოგვიტანა. გასაკვირია, რომ საღამოს მიწურულს უზარმაზარი ნამცხვრის კვალიც კი აღარ დარჩა. მეგობარს რეცეპტი გამოვართვი და გადავწყვიტე, ეს ნამცხვარი თავადაც გამეკეთებინა. ახლა ამ დელიკატესს ყოველ კვირას ვაცხობ.

როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს ნამცხვარი ლიმონით: არომატული ნამცხვარი ჩაისთვის

ამ ხაჭოს ნამცხვრის თავისებურება ის არის, რომ იგი მზადდება ოდნავ უჩვეულო მეთოდით. ის ორფენიანი გამოდის, რის გამოც რბილი და ნაზი ტექსტურა აქვს. ყველაზე ხშირად ამ ნამცხვარს ლიმონით ვამზადებ, მაგრამ ის შეგვიძლია ჩავანაცვლოთ ფორთოხლით, კენკრით ან ხილით.

ხაჭოს ნამცხვარი ლიმონით

ინგრედიენტები

  • 0,5 კგ ხაჭო;
  • 2 კვერცხი;
  • 100 გ შაქარი;
  • 6 ს.კ. ფქვილი;
  • რძე 100-200 მლ;
  • 1 ლიმონი;
  • 0,5 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი;
  • 10 გ კარაქი;
  • 2 ს.კ. მანანის ბურღული.

მომზადების წესი

1. პირველ რიგში კვერცხები გავყოთ ცილებად და გულებად. რეცეპტში ორივე დაგჭირდებათ, მხოლოდ ერთმანეთისგან განცალკევებით.

2. ამ ნამცხვრის მოსამზადებლად უმჯობესია გამოიყენოთ შინაურული ხაჭო. თუ ასეთ პროდუქტს ვერ იყიდით, შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ მაღაზიაში ნაყიდი ცხიმიანი ხაჭოთი. თუ ხაჭოს ოდნავ მშრალი ტექსტურა აქვს, შეგიძლიათ ცომს დაუმატოთ 100 მლ რძე.

3. ხაჭოს შეურიეთ კვერცხის ცილები და შაქარი. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ რძე.

4. ამ რეცეპტისთვის უნდა გამოიყენოთ ლიმონის ცედრა. მის მისაღებად ლიმონი კარგად გარეცხეთ და კანი წვრილ სახეხზე გახეხეთ. ამის შემდეგ ხაჭოს ცედრა დაუმატეთ.

5. შემდეგ აიღეთ 4 ს.კ. ფქვილი და კარგად გაცერით. ფქვილი დანარჩენ ინგრედიენტებს შეურიეთ.

6. სულ ბოლოს ცომს დაუმატეთ გამაფხვიერებელი. ის შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ლიმონის წვენით ჩამქრალი სოდით.

7. შემდეგ ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთს შეურიეთ. ამისთვის გამოიყენეთ ხელის ბლენდერი ან მიქსერი. ასე, ხაჭოს მასა ერთგვაროვანი გახდება. თუ ბლენდერი არ გაქვთ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ კარტოფილის საჭყლეტი ან ჩანგალი. მაგრამ მნიშვნელოვანია გვესმოდეს, რომ ხაჭოს მცირე გორგლები შეიძლება დარჩეს.

8. ამის შემდეგ დროა მასის საცხობ ფორმაში გადატანა. კვერცხის გულები და რძე ათქვიფეთ ჩანგლით.

9. რძის მასას დაუმატეთ 2 ს/კ. ფქვილი და კარგად აურიეთ. თუ უფრო ტკბილი ნამცხვარი გიყვართ, დაამატეთ 1 ს.კ. შაქარი.

10. აიღეთ საცხობი ფორმა, რომელშიც აპირებთ ნამცხვრის გამოცხობას და წაუსვით კარაქი. ფორმის ძირს და გვერდებს მოაყარეთ მანანის ბურღული, რომ არ მიეკრას.

11. ხაჭოს ცომი ფორმაში გადაიტანეთ და გაასწორეთ ნიჩბით. ზემოდან რძის მასა დაასხით.

12. ღვეზელი გამოაცხვეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში. დრო დამოკიდებულია ღუმელის სიმძლავრეზე და ტიპზე. მზად არის თუ არა, შეამოწმეთ ხის ჩხირით ან ასანთით. მომზადებას დაახლოებით 20-30 წუთი დასჭირდება.

13. მზა ნამცხვარი დაჭერით და მიირთვით ჩაისთან ერთად, თბილი ან გაგრილებული. გემრიელად მიირთვით!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს