ალბათ ბევრისთვის ნაცნობია განცდა, როცა უკვე მთელი ჭურჭელი გარეცხე და უცებ გაგახსენდა, რომ დარჩა ტაფა. მრავალწლიანი ხშირი გამოყენების შემდეგ ტაფაზე ჩნდება ნადები, რომლის მოშორება ძალიან რთულია. დამატებით, ხორცის კერძების მომზადების შემდეგ ტაფაზე რჩება ცხიმი. ინგლისელმა დიასახლისებმა ტაფის გარეცხვის შესანიშნავი მეთოდი იციან. მათ ხრიკს პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გაგიზიარებთ.
როგორ მოვაშოროთ ტაფას ცხიმი და ნადები
ინგლისში ხშირად გამოიყენებენ ტაფის გასარეცხ სპეციალურ საშუალებას. ინსტაგრამის ცნობილმა ბლოგერმა Linsey Queen Of Clean- მაც კი , რომელმაც ყველაფერი იცის დასუფთავების შესახებ და ხშირად ჩნდება ტელეეკრანზე, როგორც ექსპერტმა, ეს ხრიკი მოიწონა. და ამ შემთხვევაში საუბარი არ არის რაიმე ძლიერ ქიმიურ საშუალებაზე. ტაფიდან მიმწვარი ცხიმის მოსაშორებლად, დაგჭირდებათ მხოლოდ ჩაის პაკეტები. აი, რა უნდა გააკეთოთ.
როგორ გავრეცხოთ ტაფა ინგლისური მეთოდით
ჩაის გამოყენებით ტაფის გაწმენდა ცხიმოვანი ნადებისაგან საკმაოდ მარტივია.
- 1. დასაწყისისთვის, უბრალოდ შეავსეთ ტაფა ცხელი წყლით და მოათავსეთ მასში ჩაის პაკეტი. შეგიძლიათ აიღოთ როგორც ახალი, ასევე უკვე გამოყენებული პაკეტი. მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ უკვე გამოყენებული ჩაის პაკეტის აღებას აპირებთ, საუკეთესო ეფექტის მისაღებად უმჯობესია გამოიყენოთ რამდენიმე. ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ რამდენიმე კოვზი ჩაის ფოთოლი.
- 2. ჩაი დატოვეთ ტაფაში მინიმუმ 15 წუთის განმავლობაში. ძალიან დიდხანს ნუ გააჩერებთ, რათა მოგვიანებით არ დაგჭირდეთ ჩაის ლაქების მოშორება. მაქსიმალური დრო 30-40 წუთია.
- 3. მითითებული დროის გასვლის შემდეგ ამოიღეთ ჩაის პაკეტი ტაფიდან. დაინახავთ, რომ ნადები და ცხიმი მომძვრალია მისი კედლებიდან. ეს ყველაფერი ჩაის შემადგენლობაში შემავალი ტანინების დამსახურებაა. ისინი სათუთად ასუფთავებენ ზედაპირებს, აგრესიული ქიმიკატებისაგან განსხვავებით, რომლებსაც შეუძლიათ ჭურჭლის დაზიანება. გარეცხეთ ტაფა გამდინარე წყლის ქვეშ და მოაშორეთ ნარჩენები ჩვეულებრივი ღრუბლით.
როგორ გავწმინდოთ ტაფა ყავის ნალექის და მდოგვის გამოყენებით
ჩაის პაკეტების გარდა, ტაფის გასაწმენდად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ყავის ნალექი და მდოგვის ფხვნილიც.
ყავის ნალექს აქვს მსუბუქი გამწმენდი თვისებები, ამიტომ მისი გამოყენებით გასარეცხი ჭურჭლის გარეცხვაც შეგიძლიათ. ტაფიდან ნადების მოსაშორებლად, ღრმა ჭურჭელში შეურიეთ 2-3 ს/კ ყავის ნალექი და ჩვეულებრივი ჭურჭლის სარეცხი საშუალება და დაამატეთ ცოტა თბილი წყალი. უნდა მიიღოთ პასტის მსგავსი კონსისტენცია. მიღებული საშუალება ღრუბლის გამოყენებით წაუსვით წინასწარ დასველებულ ტაფას. აბრაზიული ნაწილაკები ხელს შეუწყობს ნადების მოშორებას, მაგრამ არ დაკაწრავს ზედაპირს.
მდოგვის ფხვნილი დაგეხმარებათ გაუმკლავდეთ ძველ ნადებსაც კი. შეურიეთ ჩვეულებრივი სუფრის მარილი და ძმარი პროპორციებით 1:1:1. მიღებული ნარევი წაუსვით ტაფის ძირს და კედლებს ღრუბლის გამოყენებით. ამ მდგომარეობაში დატოვეთ კერძები 30 წუთის განმავლობაში, რათა საშუალებამ იმოქმედოს. ამის შემდეგ გარეცხეთ ტაფა გამდინარე წყლით. ტაფა შეგიძლიათ დამატებით გარეცხოთ ჩვეულებრივი სარეცხი საშუალებით, რომ ძმრის სუნი არ დარჩეს.
როგორც ხედავთ, ყველა ეს მეთოდი საკმაოდ მარტივი გამოსაყენებელია. თქვენ არ დაგჭირდებათ ზედაპირის დიდხანს ხეხვა ცხიმიანი ნადების მოსაშორებლად. გარდა ამისა, ეს ყველა საშუალება ნამდვილად გექნებათ სახლში. რა თქმა უნდა, ეს ხრიკები ჩაის პაკეტებით, ყავის ნალექით და მდოგვით შეგიძლიათ გამოიყენოთ სხვა ჭურჭლის გასაწმენდადაც.