საახალწლო კერძები. 5 ორიგინალური იდეა სადღესასწაულო სუფრისთვის

29

დიასახლისები ძალიან ბევრს ფიქრობენ საახალწლო მენიუს შედგენაზე. მათ სურთ, რომ ყველაფერი იყოს ლამაზი და საუკეთესო, რათა გაახარონ საკუთარი ოჯახის წევრები და სტუმრები. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გაგიზიარებთ შესანიშნავ იდეებს, თუ როგორი კერძები შეგიძლიათ მოამზადოთ ახალი წლისთვის, რათა ყველა გააოცოთ.

საუკეთესო კერძები საახალწლოდ

“ზღარბი” ფარშირებული კვერცხით და ყველით

ინგრედიენტები

  • 6 კვერცხი;
  • 2 ჩ.კ. მარცვლოვანი მდოგვი;
  • 4 ჩ.კ. ტარტარის სოუსი;
  • 80 გ ყველი;
  • მარილი, დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით.

მოსართავად:

  • მაიონეზი;
  • შავი პილპილის მარცვლები;
  • შავი სეზამი;
  • ოხრახუში ან ქინძი.

მომზადება

  • 1. ქათმის კვერცხები მოხარშეთ მაგრად. როცა მოიხარშება და გაცივდება, გაჭერით შუაზე და ამოიღეთ გული.
  • 2. ცალკე თასში კვერცხის გულებს შეურიეთ მდოგვი და ტარტარის სოუსი. ამ უკანასკნელის შეძენა შესაძლებელია მზა სახით მაღაზიაში, ან შეგიძლიათ თავად გააკეთოთ სახლში. ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე და დაამატეთ იმავე ჭურჭელში. დაამატეთ მარილი, პილპილი და შემდეგ კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მისაღებად.
  • 3. შიგთავსით შეავსეთ ჯერ კვერცხის გულის ადგილი, შემდეგ კი გამოიყენეთ ხელები ოვალური ბორცვის შესაქმნელად, ისე რომ ზღარბს დაემსგავსოს.
  • 4. ახლა შეგიძლიათ დაიწყოთ გაფორმება. თეფშზე მოათავსეთ ოხრახუშის ან ქინძის ფოთლები. ეს იქნება ბალახი ზღარბებისთვის. მწვანილის ზემოდან დაალაგეთ კვერცხი. გამოიყენეთ შავი პილპილის მარცვლები თვალებისა და ცხვირის გასაკეთებლად. შემდეგ მოათავსეთ მაიონეზის პატარა წვეთები “ზურგის” გასწვრივ და მოაყარეთ შავი სეზამის მარცვლები. მზადაა!

ყველის ბურთულები კრაბის ფანტელში

ინგრედიენტები

  • 200 გ ყველი;
  • 50 გ მდნარი ყველი;
  • 2 კვერცხი;
  • 100 გ მაიონეზი;
  • 120 გ კრაბის ჩხირები;
  • 2 კბილი ნიორი.

მომზადება

  • 1. ქათმის კვერცხები მოხარშეთ მაგრად. გააგრილეთ, გააცალეთ კანი და გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ამ სახეხზე შეგიძლიათ გახეხოთ როგორც მყარი, ასევე მდნარი ყველი. მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი ერთ თასში.
  • 2. ნიორი დანაყეთ და დაამატეთ იმავე ჭურჭელში. საჭმლის ბაზას დაამატეთ მაიონეზი და კარგად აურიეთ.
  • 3. ასევე გახეხეთ კრაბის ჩხირები წვრილ სახეხზე და მოათავსეთ ცალკე კონტეინერში. კერძის ბაზისგან დაამზადეთ ბურთულები და თითოეული აგორავეთ კრაბის ფანტელში. მზადაა!

კანაპეები ქაშაყით და ჭარხლით

ინგრედიენტები

  • 2 მსუბუქად დამარილებული ქაშაყის ფილე;
  • 2 ჭარხალი;
  • ზეთისხილი;
  • 2 ს.კ. მცენარეული ზეთი;
  • 2 კბილი ნიორი;
  • ოხრახუში მოსართავად;
  • თეთრი პურის კრუტონები.

მომზადება

  • 1. პირველ რიგში დაიწყეთ ჭარხლის მომზადება, რადგან ამას ყველაზე მეტი დრო დასჭირდება. მოამზადეთ ორთქლზე ან ღუმელში, სანამ არ გახდება რბილი. ჭარხლის წყალში მოხარშვა არ არის რეკომენდებული, რადგან ის დაკარგავს ფერს და სპეციფიკურ გემოს. მზა ჭარხალი გახეხეთ, შემდეგ გადაიტანეთ საწურში და გააჩერეთ, რომ ზედმეტი სითხე და წვენი გამოიწუროს. ამის შემდეგ დაუმატეთ დანაყილი ნიორი, დაუმატეთ ზეთი და მოურიეთ.
  • 2. შენელებული ჭარხალი გადაიტანეთ კრუტონებზე. შემდეგ ქაშაყის ფილე დაჭერით პატარა ნაჭრებად და ზემოდან მოათავსეთ. ხის ჩხირზე ააგეთ ზეთისხილი და ჩაარჭვეთ კანაპეებში. გარდა ამისა, შეგიძლიათ დაამშვენოთ თითოეული ბუტერბროდი ოხრახუშის ფოთლით.

საახალწლო კერძები: სალათა კრეკერით

ინგრედიენტები

  • 200 გ პეკინური კომბოსტო;
  • 80 გ ყველი;
  • 100 გ შებოლილი ზუთხი;
  • 10-12 ცალი კრეკერი;
  • 1 ბულგარული წიწაკა;
  • 4 ს.კ. მაიონეზი;
  • მოცვი მოსართავად.

მომზადება

  • 1. ჩინური კომბოსტო კარგად გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით. დაჭრილი კომბოსტო მოათავსეთ ღრმა თასში.
  • 2. ამ საახალწლო კერძისთვის, ზუთხი შეგიძლიათ დაჭრათ კუბებად ან ზოლებად, როგორც მოისურვებთ. გადაიტანეთ იგი კონტეინერში კომბოსტოსთან.
  • 3. ამავე ჭურჭელში გადაიტანეთ მსხვილ სახეხზე გახეხილი ყველი.
  • 4. გარეცხეთ ბულგარული წიწაკა გამდინარე წყლის ქვეშ, ამოიღეთ გული და მოაშორეთ თესლი. ამის შემდეგ დაჭერით ზოლებად და ჩაამატეთ თასში დანარჩენ ინგრედიენტებთან.
  • 5. სალათა შეაზავეთ მაიონეზის სოუსით. გამოდგება ჩვეულებრივი მაღაზიაში ნაყიდი, მაგრამ უმჯობესი იქნება, თუ თავად მოამზადებთ. მაიონეზი დაამატეთ კერძს მირთმევამდე ცოტა ხნით ადრე.
  • 6. იგივე ეხება კრეკერებს. სალათისთვის ხელით დააქუცმაცეთ პატარა ნაჭრებად. თუმცა, ნუ იჩქარებთ მათ დანარჩენ ინგრედიენტებთან დამატებას. წინააღმდეგ შემთხვევაში, სწრაფად დარბილდება და ხრაშუნა აღარ იქნება. კერძი შეგიძლიათ დაამშვენოთ ახალი მოცვით.

საახალწლო კერძი კრაბის ჩხირებით, ყველით და კიტრით

ინგრედიენტები

  • 1 შეკვრა კრაბის ჩხირები;
  • 2 ახალი კიტრი;
  • 100გ ნაღების ყველი;
  • 1 კბილი ნიორი;
  • მარილი გემოვნებით;
  • კამა მოსართავად.

მომზადება

  • 1. ღრმა თეფშში მოათავსეთ ნაღების ყველი და დაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი. 1 ახალი კიტრი დაჭერთ პატარა ჩხირებად და დაამატეთ იმავე ჭურჭელში. ურიეთ, რომ ბოსტნეული თანაბრად გადანაწილდეს. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა მარილი.
  • 2. თითოეული კრაბის ჩხირი ფრთხილად გახსენით და ერთ მხარეს მოათავსეთ ცოტაოდენი ყველის შიგთავსი. ისევ გადაახვიეთ. ჩხირების დაშლის თავიდან ასაცილებლად, შევსებული ჩხირები შედგით მაცივარში 20 წუთით. ამ გზით შიგთავსი ოდნავ გამკვრივდება. შემდეგ თითოეული კრაბის ჩხირი დაჭერით ორ ნაწილად დიაგონალზე.
  • 3. დარჩენილი კიტრი დაჭერით თხელ ნაჭრებად. ეს შეიძლება გაკეთდეს ძალიან მარტივად, ბოსტნეულის საჭრელი დანის გამოყენებით. თქვენ მიიღებთ ლამაზ ზოლებს. თითოეულს გოფრეს ფორმა მიეცით და ჩხირით ჩაარჭვეთ ერთიმეორეზე მოთავსებულ კრაბის ჩხირებს.

როგორც ხედავთ, საახალწლოდ ორიგინალური კერძების მომზადება საკმაოდ მარტივია. უბრალოდ ცოტა უფრო შემოქმედებითი უნდა იყოთ სამზარეულოში. თქვენი სადღესასწაულო მაგიდა ისეთივე ლამაზი იქნება, როგორც პროფესიონალების მიერ ორგანიზებული ფურშეტები. გარდა ამისა, ყველა კერძი არა მხოლოდ მადისაღმძვრელი, არამედ გემრიელიც იქნება. დაგენანებათ კიდეც ამ სილამაზის ჭამა. გააოცეთ თქვენი სტუმრები ამ კერძებით.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს