დიასახლისები დაგვეთანხმებიან, რომ სამზარეულოს სახეხი შეუცვლელი ნივთია. მაღალი ხარისხის მოწყობილობა საკმაოდ დიდხანს ძლებს და კულინარიული შედევრების მომზადებაში გვეხმარება, მაგრამ უჟანგავი ფოლადის საუკეთესო სახეხიც დროთა განმავლობაში ბლაგვდება. უჩვეულო ხრიკები სიტუაციის გამოსწორებაში დაგეხმარებათ. საიდუმლოს გაგიმხელთ.
რა უნდა გააკეთოთ, თუ სამზარეულოს სახეხი დაბლაგვდა?
დაბლაგვებული სახეხი პრობლემა შეიძლება გახდეს კერძების ხარისხიანი მომზადებისთვის. პროდუქტების სუფთად გახეხვის ნაცვლად მიიღებთ ნაფშვენს ან გაუგებარ მასას. არ იჩქაროთ გადააგდოთ თქვენი „ერთგული თანაშემწე“ კულინარიულ საკითხებში. როგორც კი შეამჩნევთ, რომ სახეხი თავის ამოცანას ვერ უმკლავდება, გალესვის მარტივი მეთოდი გამოიყენეთ. ამისთვის დაგჭირდებათ კერამიკული ჭურჭელი. მაგალითად, ჩვეულებრივი ჭიქა ამ ამოცანას ისევე კარგად უმკლავდება, როგორც სპეციალური სალესი დანადგარი.
როგორ გალესოთ სამზარეულოს სახეხი კერამიკული ჭიქით?
- სამზარეულოს სახეხს პირვანდელი სიმკვეთრე რომ დაუბრუნოთ, რამდენიმე მარტივი ნაბიჯი შეასრულეთ. პირველ რიგში, ამ პროცედურისთვის შესაფერისი ჭიქა შეარჩიეთ. გამძლე კერამიკის სქელკედლებიანი ჭიქა უნდა იყოს. ამის გაკეთება სჯობს ქვედა ნაწილით, ამიტომ ჭიქის ძირი წყლით დაასველეთ.
- ჭიქის ძირით სახეხის კბილები გახეხეთ. 5-7 წუთის განმავლობაში გახეხეთ. რა თქმა უნდა, სალესი დანადგარით შედეგს უფრო სწრაფად მიიღებთ. შედეგი გაგაოცებთ. სახეხი ბასრი გახდება, თითქოს ახლახან შეიძინეთ მაღაზიაში.
კიდევ რით გავლესოთ სამზარეულოს სახეხი?
კერამიკის ჭიქის გარდა სხვა მეთოდებიც არსებობს სამზარეულოს სახეხის გასალესად. ამ მიზნით სხვა ხრიკებიც შეგიძლიათ გამოიყენოთ:
ფოლგა. ფოლგა დააბურთავეთ ფოლადის მოწყობილობის გასალესად. ფოლგის ბურთი სახეხზე გახეხეთ. გახეხვისას ფოლგის ნაჭრები დაბლაგვულ ზედაპირს გალესავს.
ზუმფარის ქაღალდიც ლითონის სახეხის პირვანდელ მდგომარეობას აღადგენს. სახეხის კბილები ზუმფარის ქაღალდით 5-10 წუთის განმავლობაში გახეხეთ.
დანა ან ლურსმანი. ერთ-ერთი მიზეზი, რის გამოც სახეხი ბლაგვდება, ზეწოლის შედეგად მისი კბილების შიგნით ჩაღუნვაა. სიტუაციის გამოსასწორებლად დანა ან დიდი ლურსმანი გამოიყენეთ. სახეხის კბილები ფრთხილად გაასწორეთ.
სამზარეულოს სახეხი მოწყობილობაა, რომელიც ყოველთვის ბასრი უნდა იყოს. დარწმუნებული ვართ, რომ ამ მარტივი მეთოდებით დაბლაგვებული სახეხის პრობლემას დაივიწყებთ. აირჩიეთ ის, რომელიც მოგეწონათ, და პრაქტიკაში გამოცადეთ.