ყველა დიასახლისს უნდა ჰქონდეს რამდენიმე კერძის რეცეპტი ყველა შემთხვევისთვის. მაგრამ როდესაც ჩვეულებრივი კერძები უკვე ყველას მოსწყინდა, გსურს გააოცო სტუმრები რაიმე ახლით. პაპარაცის ამ სტატიაში გაგიზიარებთ რეცეპტს, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ უნაზესი ღორის ქონი მარილწყალში. თქვენ აუცილებლად მოგინდებათ მისი დამატება თქვენს კულინარიულ წიგნში, რადგან ასეთი კერძის მომზადებას სულ რამდენიმე წუთი სჭირდება, გურმანები კი ნამდვილად დააფასებენ მის შესანიშნავ გემოს.
ღორის ქონი მარილწყალში, მწვადის არომატით
სანამ მომზადებას დაიწყებთ, მნიშვნელოვანია სათანადო ყურადღება მიაქციოთ ამ საჭმლის მთავარი პროდუქტის არჩევას. ამ კერძს საუკეთესოდ შეეფერება ღორის ქონი ხორცის ზოლებით. მარილწყალში მომზადებული ქონის განსაკუთრებული თვისებაა ასევე მწვადის პიკანტური გემო. აი, რა გჭირდებათ კარგი ქონის მისაღებად.
ინგრედიენტები
- 1,5 კგ ქონი;
- 1 ლიტრი წყალი;
- 150 გ მარილი;
- 3 დაფნის ფოთოლი;
- შავი პილპილის მარცვლები (15 ცალი);
- სურნელოვანი პილპილის მარცვლები (6 ცალი);
- 1 ჩ.კ. მწვადის სანელებლები;
- 3 ტოტი ოხრახუში;
- 3 ტოტი კამა;
- 2 კბილი ნიორი (თითო ქილაში).
მომზადება
1. ქონის მოსამზადებლად, აიღეთ დიდი ქვაბი, რომელშიც უნდა მოამზადოთ მარილწყალი. ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ მარილი, დაფნის ფოთოლი, წიწაკის მარცვლები და სანელებლები. ეს ყველაფერი დადგით საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მარილწყალი ადუღების შემდეგ დატოვეთ გაზქურაზე კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
2. სანამ მარილწყალი მზადდება, დაჭერით ქონი. ნაჭრები არ უნდა იყოს ზედმეტად დიდი, თორემ ბოლომდე არ გაიჟღინთება და სათანადოდ არ დამარილდება. ორიენტირდით დაახლოებით 2 ასანთის ყუთის ზომაზე. სანამ ქონს ქილებში მოათავსებთ, აუცილებლად გარეცხეთ და გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცით.
3. ღორის ქონი უნდა იყოს სუფთა და მშრალი. პირველ რიგში ქილის ძირში მოათავსეთ მწვანილი, შემდეგ კი თავად ქონი. ნაჭრები ერთმანეთთან მჭიდროდ უნდა იყოს მოთავსებული. შემდეგ დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, ნიორი და დაასხით მარილწყალი. გაითვალისწინეთ, რომ სითხე არ უნდა იყოს ცხელი, რადგან ღორის ქონი კი არ დამარილდება, არამედ მოიხარშება. მარილწყალი ჯერ ოდნავ უნდა გაცივდეს.
4. ქილას მჭიდროდ დააფარეთ თავსახური და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 2 დღის განმავლობაში. შემდეგ ძველი მარილწყალი უნდა გადაწუროთ და დაასხათ ახალი. ამჯერად არაფრის მომზადება არ მოგიწევთ. უბრალოდ აადუღეთ წყალი, ჩაყარეთ მარილი და გააცივეთ. ახალი ცივი მარილწყალი ჩაასხით ქონის ქონში ქილაში და შედგით მაცივარში კიდევ სამი დღით.
5. მზა კერძი ამოიღეთ ქილიდან და დაჭერით თხელ ნაჭრებად. მარილწყალში დამარილებული ქონი შეგიძლიათ მიირთვათ ცალკე, ან მოამზადოთ რაიმე კერძი.
დარწმუნებულები ვართ, რომ ეს ახალი კერძი ძალიან მოგეწონებათ. სანელებლების პიკანტური გემო ქონის ნაზ ტექსტურასთან ერთად სასიამოვნოდ გააოცებს ყველას და გულგრილს არავის დატოვებს. ყველა სტუმარი აუცილებლად დააფასებს ასეთ განსაკუთრებულ კერძს და მის რეცეპტს მოითხოვს. გემრიელად მიირთვით!