გასინჯეთ სალათა – ყველის, სოკოს, წიწაკისა და ხილის ორიგინალური შერწყმით! ის უგემრიელესია და საკმაოდ მარტივად მზადდება. ასეთი სალათა დაამშვენებს სადღესასწაულო სუფრასაც და დასვენების დღეებსაც. მოამზადეთ სიამოვნებით და დატკბით შედეგით!
ინგრედიენტები:
- 200გ მყარი ყველი
- 100გ ტკბილი წიწაკა
- 100გ შამპინიონი
- 2 ვაშლი
- 1 ფორთოხალი
სანელებლებად:
- იოგურტი
- მდოგვი
- თაფლი
- ლიმონის წვენი
- ფორთოხლის ცედრა
მომზადების წესი:
- ყველი, გასუფთავებული და გულგამოცლილი ვაშლი დაჭერით კუბებად.
- ახალგაზრდა შამპინიონები შეწვით და გაჭერით შუაზე.
- წიწაკას მოშორეთ გული და დაჭერით წრეებად
- გაასუფთავედ და დაყავით ნაჭრებად ფორთოხალი, ყოველი ნაჭერი გაჭერით შუაზე.
- მიქსერის დახმარებით შეურიეთ იოგურტი, მდოგვი, თაფლი, ლიმონის წვენი და ფორთოხლის ცედრა.
- შეაერთეთ სალათის ინგრედიენტები და მოასხით სოუსი.
რედაქციისგან: სალათის ინგრედიენტების ჯანმრთელობის სარგებლიანობა მრავალ საერთაშორისო კვლევას ეყრდნობა. მაგალითად, ამერიკის გულის ასოციაციის (AHA) მონაცემებით, მყარი ყველი ცილებისა და კალციუმის კარგი წყაროა, რაც ძვლების ჯანმრთელობას უწყობს ხელს. ევროპის კლინიკური კვების ჟურნალის (EJCN) კვლევების მიხედვით, ფორთოხალი და ვაშლი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რომლებიც იმუნური სისტემის გაძლიერებას და უჯრედების დაცვას ხელს უწყობენ.
ასევე, შამპინიონებს, როგორც აჩვენებს ბოსტონის უნივერსიტეტის კვებითი ბიოქიმიის ცენტრის (BNC) კვლევები, გააჩნიათ ანთების საწინააღმდეგო და იმუნომასტიმულირებელი თვისებები. იოგურტი კი, როგორც ბრიტანეთის დიეტოლოგთა ასოციაცია (BDA) აცხადებს, პრობიოტიკებით მდიდარია, რაც საჭმლის მომნელებელ სისტემას აუმჯობესებს.
ამ სალათის კომპონენტების სწორად შერწყმა არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო საკვების მიღებას უზრუნველყოფს. ყოველდღიურ რაციონში მსგავსი ბალანსირებული კერძების ჩართვა ორგანიზმის ზოგადი მდგომარეობის გაუმჯობესებას უწყობს ხელს.