
პიცის პატარა ბურთულებად მოდერნიზების ეს რეცეპტი ნამდვილი აღმოცენაა გურმანებისთვის. ის საკმაოდ მარტივად მზადდება და ამასთანავე ძალიან ორიგინალური და გემრიელია!
ინგრედიენტები:
- პიცის ცონი – 1 პორცია
- ტომატის სოუსი პიცისთვის – 2ს/კ
- ჩერის ტომატი – 5 ჩალი
- მოცარელა – 125 გ (1 შეკვრა)
- მწვანე ბაზილიკი – 2 ტოტი
მომზადების წესი:
- გავაცხელოთ ზეთი ქვაბში 175°С-მდე. ამის დადგენა შესაძლებელია თუკი კართოფილის ნაჭერს ჩადებთ მასში: როგორც კი ის გაყავისფრდება ზეთი მზად არის შესაწვავად.
- გაყავით ცომი 12 ან 8 ნაწილად (იმის მიხედვით რამდენად დიდი ბურთულები გინდათ გამოგივიდეთ)
- გააბრტყელეთ ცომის ყველა ნაჭერი ხელით, პრტყელი დისკის მისაღებად – დაახლოებით 8 სანტიმეტრი დიამეტრში.
- დაალაგეთ ცომის ყველა ნაჭერზე 1 ჩ/კ ტომატის სოუსი, მოცარელას ყველის ნაჭერი, ბაზილიკის 1 ფოთოლი და ჩერის პომიდორის ნახევარი.
- ფრთხილად შეახვიეთ ცომი. დარწმუნდით, რომ მასში ხვრელები არ დარჩა – სოუსის გამოდინების ასარიდებლად. დაამრგვალეთ და გაახვიეთ ფქვილში.
- მოათავსეთ ბურთულები გაცხელებულ ზეთში და შეწვით 5 წუთი, მანამ სანამ თქვენი “ბურთები” სასიამოვნო მოოქროვილი ფერის არ გახდებიან.
როგორ მოვამზადოთ ცომი პიცისთვის
ინგრედიენტები:
- ფქვილი -250გ
- ზღვის მარილი – ½ /კ
- მშრალი საფუარი – ½ ჩ/კ (4 გრამი)
- შაქარი – ½ ჩ/კ
- ზეითუნის ზეთი – 1 ს/კ
- წყალი – 160 მლ.
მომზადების წესი:
საფუარი გახსენით ცივ წყალში, დაუმატეთ მარილი, შაქარი, ზეითუნის ზეთი და აურიეთ. შემდეგ მუდმივად ყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. გადააფარეთ პირსახოცი და დაელოდეთ 30 წუთი. ცომი მზადაა გამოსაყენებლად.
გემრიელად მიირთვით!
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს