
პიცის პატარა ბურთულებად მოდერნიზების ეს რეცეპტი ნამდვილი აღმოცენაა გურმანებისთვის. ის საკმაოდ მარტივად მზადდება და ამასთანავე ძალიან ორიგინალური და გემრიელია!
ინგრედიენტები:
- პიცის ცონი – 1 პორცია
- ტომატის სოუსი პიცისთვის – 2ს/კ
- ჩერის ტომატი – 5 ჩალი
- მოცარელა – 125 გ (1 შეკვრა)
- მწვანე ბაზილიკი – 2 ტოტი
მომზადების წესი:
- გავაცხელოთ ზეთი ქვაბში 175°С-მდე. ამის დადგენა შესაძლებელია თუკი კართოფილის ნაჭერს ჩადებთ მასში: როგორც კი ის გაყავისფრდება ზეთი მზად არის შესაწვავად.
- გაყავით ცომი 12 ან 8 ნაწილად (იმის მიხედვით რამდენად დიდი ბურთულები გინდათ გამოგივიდეთ)
- გააბრტყელეთ ცომის ყველა ნაჭერი ხელით, პრტყელი დისკის მისაღებად – დაახლოებით 8 სანტიმეტრი დიამეტრში.
- დაალაგეთ ცომის ყველა ნაჭერზე 1 ჩ/კ ტომატის სოუსი, მოცარელას ყველის ნაჭერი, ბაზილიკის 1 ფოთოლი და ჩერის პომიდორის ნახევარი.
- ფრთხილად შეახვიეთ ცომი. დარწმუნდით, რომ მასში ხვრელები არ დარჩა – სოუსის გამოდინების ასარიდებლად. დაამრგვალეთ და გაახვიეთ ფქვილში.
- მოათავსეთ ბურთულები გაცხელებულ ზეთში და შეწვით 5 წუთი, მანამ სანამ თქვენი “ბურთები” სასიამოვნო მოოქროვილი ფერის არ გახდებიან.
როგორ მოვამზადოთ ცომი პიცისთვის
ინგრედიენტები:
- ფქვილი -250გ
- ზღვის მარილი – ½ /კ
- მშრალი საფუარი – ½ ჩ/კ (4 გრამი)
- შაქარი – ½ ჩ/კ
- ზეითუნის ზეთი – 1 ს/კ
- წყალი – 160 მლ.
მომზადების წესი:
საფუარი გახსენით ცივ წყალში, დაუმატეთ მარილი, შაქარი, ზეითუნის ზეთი და აურიეთ. შემდეგ მუდმივად ყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. გადააფარეთ პირსახოცი და დაელოდეთ 30 წუთი. ცომი მზადაა გამოსაყენებლად.
გემრიელად მიირთვით!