
აიღეთ ჩვეულებრივი ბრინჯი იმდენი სუფრის კოვზის ოდენობით რამდენი წლისაც ბრძანდებით. გარეცხეთ, ჩაყარეთ ბანკაში და დაასხით თბილი ანადუღარი წყალი, ჰერმეტულად დააარეთ თავსახური და მოათავსეთ მაცივარში. დილით გადაწურეთ ბრინჯი და ზედაპირიდან აიღეთ 1 ს/კ ბრინჯი მოხარშეთ 3-4 წუთის განმავლობაში უმარილოდ, მომზადებული ბრინჯი მიირთვით უზმოზე -მნიშვნელოვანია ის მიირთვათ დილის 7:30–მდე. დარჩენილ ბრინჯს კვლავ ვასხავთ წყალს და ვაბრუნებთ მაცივარში. ეს პროცედურა უნდა განაგრძოთ მანამ სანამ ბრინჯი არ გამოილევა.
ამ მეთოდის საიდუმლო იმაშია, რომ ბრინჯის მარცვალს კრისტალური სტრუქურა აქვს. როდესაც ჩვენ მარცვლებს ვალბობთ, ჩვენ მას კრახმალს ვაცლით რის გამოც ბრინჯს უჯრები უჩნდება. ბრინჯის ფაფას გადამუშავება კუჭის მაგივრად ნაწლავებში ხდება და მარცვლები მოქმედებენ როგორც ადსორბენტები.
ამ კურსის ჩატარების შემდეგ თქვენ არამც თუ უბრალოდ ჯანმრთელები გახდებით არამედ თავს უფრო გაახალგაზრდავებულადაც იგრძნობთ. ამასთანავე გასათვალისწინებელია ერთი მნიშვნელოვანი დეტალიც: ბრინჯის ჭამის შემდეგ სასურველია აღარაფერი ჭამოთ და არ დალიოთ მომდევნო 3 საათის განმავლობაში. ასეთი მკურნალობის შემდეგ თქვენ წელის ტკივილიც გაგიქრებათ, კისრის “ჭრაჭუნიც” გაგიჩერდებათ.
რედაქციისგან: ეს მეთოდი, რომელიც ბრინჯის მარცვლების გაჟღენთვაზეა დაფუძნებული, ორგანიზმის ბუნებრივი დეტოქსიკაციის პროცესს აძლიერებს და ნივთიერებათა ცვლას არეგულირებს. აღმოსავლური სამკურნალო პრაქტიკების მიხედვით, გაჟღენთილი ბრინჯი სხეულიდან ზედმეტი მარილებისა და ტოქსინების გამოდევნაში ეხმარება, რითაც აუმჯობესებს სახსრების ჯანმრთელობას და საჭმლის მონელებას. კვლევები აჩვენებს, რომ მსგავსი ადსორბენტული ეფექტის მქონე პროდუქტები ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელი სისტემის გაწმენდას და ანთებითი პროცესების შემცირებას (Zhou et al., 2017). თუმცა, ამ მეთოდის გამოყენებამდე რეკომენდებულია სპეციალისტთან კონსულტაცია, რადგან ის შესაძლოა არ იყოს შესაბამისი გარკვეული სამედიცინო მდგომარეობების დროს.