2 ინგრედიენტისგან შემდგარი საშუალება თქვენს გაოცებას შეძლებს.

105

სასმელი, რომლის შესახებაც დღეს გესაუბრებით, პირადად მე მაღალი წნევის დამარცხებაში დამეხმარა. ყოველდღიურად სადილის წინ ამ უნიკალური, სულ რაღაც ორი ინგრედიენტისგან შემდგარი სასმლის მირთმევით, შევძელი სწორედ იმ პრობლემის დამარცხება, რომლისგანაც დღესდღეობით უამრავი ადამიანი იტანჯება. სამწუხაროა, რომ ამ რეცპეტის შესახებ მხოლოდ ახლახანს შევიტყე…

ღვინისა და თაფლის ნარევი

ინგრედიენტები:

  • 1 ლ წითელი მშრალი ღვინო;
  • 500 გ თაფლი;

მომზადება:

აურიეთ ღვინო და თაფლი ერთმანეთში. მიღებული ნარევი გადაიტანეთ მინის ბოთლში და შეინახეთ მაცივარში. მიირთვით ეს სასმელი ყოველდღიურად 25 მლ ოდენობით (სასურველია სადილამდე რამდენიმე წუთით ადრე).

სამკურნალო ეფექტი

  1. აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის მუშაობას. ძალზედ სასარგებლოა კუჭის გაღიზიანების დროს.
  2. გვიმაღლებს ორგანიზმის საერთო ენერგიას, ხსნის დაღლილობას და გვიუმჯობესებს ძილის ხარისხიანობას.
  3. ხსნის ქრონიკულ მდგომარეობას ღვიძლთან დაკავშირებული პრობლემების დროს.
  4. შემთბარი ღვინისა და თაფლის ნარევი კურნავს ხველებას და გვაშორებს გაციებითი დაავადებების სიმპტომებს.
  5. ეს სასმელი განსაკუთებით სასარგებლოა მამაკაცებისთვის დაქვეითებული სქესობრივი ფუნქციების გაუმჯობესებისთვის.
  6. ღვინისა და თაფლის ნარევი ანადგურებს მავნე ბაქტერიებს და ახშობს ორგანიზმში მიმდინარე ანთებით პროცესებს.
  7. გვიმყარებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემას და აუმჯობესებს სისხლის მიმქოცევას.
  8. ამ სასმლის მიღება განსაკუთრებით სასარგებლოა ანტიბიოტიკებით მკურნალობის კურსის ჩატარების შემდეგ: თაფლისა და ღვინის ნარევი გვეხმარება კუჭში და მსხვილ ნაწლავში ნორმალური მიკროფლორის აღდგენაში.

აუცილებლად გამოცადეთ ეს უძლიერესი საშუალება და ძალიან მალე თავს შესანიშნავად იგრძნობთ. არ დაგავიწყდეთ ამ ინფორმაციის მეგობრებისთვის გაზიარება!

რედაქციისგან:ღვინისა და თაფლის ნარევი ნამდვილად საინტერესო და ისტორიულად ცნობილი კომბინაციაა, რომელსაც ტრადიციულად იყენებდნენ სხვადასხვა კულტურაში როგორც სამკურნალო საშუალება. კვლევები აჩვენებს, რომ წითელი ღვინო, პოლიფენოლების მაღალი შემცველობის გამო, ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის გაძლიერებას და ანტიოქსიდანტური ეფექტით გამოირჩევა (Ghanim et al., 2010). თაფლი კი ბუნებრივი ანტიბაქტერიული და ანთების საწინააღმდეგო თვისებებითაა ცნობილი (Bogdanov et al., 2008).

მიუხედავად ამისა, მაღალი წნევის მქონე ადამიანებისთვის მნიშვნელოვანია, რომ ღვინის მოხმარება კონტროლს დაექვემდებაროს, რადგან დიდი რაოდენობით ალკოჰოლს შესაძლოა საპირისპირო ეფექტი ჰქონდეს და წნევის მატება გამოიწვიოს. რეკომენდებულია, რომ ეს სასმელი ზომიერად მიიღოთ და თაფლის მაღალი შაქრის შემცველობაც გაითვალისწინოთ, განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, თუ შაქრიანი დიაბეტის ან მეტაბოლური სინდრომის რისკი არსებობს. დამატებით, ღვინისა და თაფლის კომბინაცია სასარგებლო შეიძლება იყოს საჭმლის მონელებისთვის, თუმცა მისი რეგულარული მოხმარება ჯანსაღ კვებასთან და აქტიურ ცხოვრების წესთან ერთად უნდა მოხდეს.