
სუში არის ტრადიციული იაპონური კერძი, რომელიც მსოფლიოს სხვადასხვა კუთხეში უკვე დიდი პოპულარობით სარგებლობს. კერძი ბრინჯით, თევზით და მცენარეებით მზადდება, და მისი მომზადება ხშირად ზრუნვას და დეტალების სწორად გათვლას მოითხოვს. ამ სტატიაში გთავაზობთ მარტივ და გემრიელ რეცეპტს, რომელიც ადვილად შეიძლება მოერგოს ყოველდღიურ დიეტას. ორაგულისა და ნორის ფოთლის გამოყენება სუშში უზრუნველყოფს განსაკუთრებულ გემოს და სურსათის სრულყოფილ შეხამებას.
ინგრედიენტები:
- ბრინჯი მრგვალმარცვლიანი -200გ
- ბრინჯის ძმარი – 20მლ
- ზღვის მცენარე ნორი (დიდი ფურცელი) – 1ც
- რბილი ნაღების ყველი (ფილადელფია) – 150გ
- ორაგული – 150გ
მომზადების წესი:
- ბრინჯი კარგად გარეცხეთ, ჩაყარეთ ქვაბში და დაასხით წყალი პროპორციით 1:1,2. წამოადუღეთ და დაუკელით ცეცხლს და ხარშეთ მომდევნო 15 წუთი, თავსახურს ნუ მოხდით. შემდეგ დააყენეთ ბრინჯი 10 წუთით, გადმოიღეთ და მოასხით ბრინჯის ძმარი.
- გადააფარეთ მაკისუს საკვების კლიონკა, ზემოდან ნახევარი ნორის ფოთოლი. გაანაწილეთ ბრინჯი, ხელის გულების წყალში დასველებით. დატოვეთ ცარიელი ვიწრო ზოლი ნორის თქვენთვის ახლო კიდეზე და გააკეთეთ გადარევა შორეულ კიდეზე. ბრინჯის დაპრესვა არ არის საჭირო.
- შეაერთეთ თავი და ბოლო და შეაწებეთ როლი. თანაბრაად დააჭირეთ თითები ხალიჩას და გააკეთეთ რამოდენიმე მოძრაობა მის გასწვრივ, როლისათვის კვადრატული ფრომის მისაცემად.
- ახალი ორაგული ან კალმახი სუშისთვის დაჭერით თანაბარ ზოლებად, ერთი სისქით და სიგრძით. დაალაგეთ ისინი როლზე. კიდევ ერთხელ გაახვიეთ როლი ხალიჩაში და მიაჭირეთ თევზეი.
- გადაიტანეთ როლი დასაჭრელ დაფაზე და ბასრი დანის გამოყენებით (დაასველეთ წყალში), გაჭერით ის შუაზე. შემდეგ ორივე ნაჭერი კიდევ სამ ან ოთხ ნაჭრად.
რჩევა რედაქციისგან:ამ სუშის რეცეპტს აქვს დიდი უპირატესობები. პირველ რიგში, ის გთავაზობთ დაბალანსებულ და ჯანსაღ საკვებს, რადგან შეიცავს ორაგულისგან მიღებულ ცილებს, მდიდარია ომეგა-3-სასარგებლო ცხიმოვანი მჟავებით და უზრუნველყოფს ორგანიზმის სასარგებლო ნივთიერებებით. გარდა ამისა, ნორი (ზღვის მცენარე) ხელს უწყობს შიგნითა ტოქსინების მოცილებას და ორგანული ბალანსის შენარჩუნებას. ბრინჯი კი ამზადებს გამაგრილებელ და ენერგიის მომცემ კერძს. რეცეპტი არის მარტივი და სწრაფი, ამიტომ შესანიშნავია როგორც ყოველდღიური საჭმლის მომზადების ნაწილი, ასევე გემრიელი კერძი სტუმრებისთვის.
რას მოიფიქრებთ ამ რეცეპტის მიხედვით? გააზიარეთ თქვენი გამოცდილება, ან შეგვატყობინეთ თქვენი საყვარელი ინგრედიენტებით სუშის მომზადების სტილი.