რატომ უნდა დავუმატოთ ვაშლი კვერებს.

არსებობს კერძები, რომლებიც დილას განსაკუთრებულად აქცევს. ღვეზელი სწორედ ერთ-ერთი მათგანია. ამ კერძით საუზმობა ყოველთვის, ყველასთვის სასიამოვნოა. თუმცა, იგი შესანიშნავი დასაყოლებელია ფინჯანი ჩაისთვის თუ თბილი რძისთვის, დღის ნებისმიერ დროს.

თქვენი დილა უფრო გემრიელი რომ გახდეს, ჩვენი რედაქცია გასწავლით ხაჭოსა და ვაშლის “სირნიკების” მომზადებას ტაფაზე.

კვერები ვაშლით.

ამ რეცეპტით მომზადებული კვერები დაუჯერებლად მადისაღმძვრელი და გემრიელი იქნება. ასიამოვნეთ ახლობლებსა და, რაღა თქმა უნდა, საკუთარ თავს, არომატული დესერტით.

ინგრედიენტები

  • 200 გ ხაჭო
  • 1 დიდი ზომის ვაშლი
  • 5 ს.კ. შაქარი
  • 1 კვერცხი
  • 2 ს.კ. შაქარი
  • 2 ს.კ. მანი-ფაფა
  • 3 ს.კ. ხორბლის ფქვილი
  • მწიკვი მარილი
  • დარიჩინი გემოვნებით
  • ზეთი ან კარაქი შესასწვავად

მომზადება

  1. პირველ რიგში, თასში დაჭყლიტეთ ხაჭო ჩანგლით. შემდეგ დაუმატეთ მანი-ფაფა და ჩაახალეთ კვერცხი.
  2. გაფცქვნილი ვაშლი დახეხეთ და შეურიეთ ხაჭოს მასას. დაუმატეთ შაქარი, მარილი და დარიჩინი.
  3. თანდათან დაუმატეთ მასას ფქვილი და კარგად მოურიეთ. შემდეგ სველი ხელებით გააკეთეთ კვერები და ამოავლეთ ფქვილში.
  4. მოათავსეთ ღვეზელები წინასწარ გაცხელებულ ზეთში, ტაფაზე. შეწვით დაბრაწვამდე ორივე მხრიდან.
  5. როცა “სირნიკები” მზად იქნება, მოათავსეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, ზედმეტი ზეთის მოსაშორებლად.

გემრიელი დესერტი მზადაა! არაა საჭირო იმაზე ფიქრი, თუ როგორ გაიტანოთ ღვეზელები სუფრაზე. ისინი ერთნაირად კარგია ჯემთან, მურაბასთან თუ არაჟანთან ერთად. ასევე, შეიძლება უბრალოდ შაქრის პუდრის მოყრაც. აირჩიეთ ყველაზე შესაფერისი ვარიანტი და გემრიელად მიირთვით!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here