ვაფლის მილების ტაფაზე მომზადების ოსტატობა.

1349
ფოტო: Александра Северина on Pixabay

ბევრი დიასახლისი სავაფლეში ვაფლის მილების მომზადებით თავს იქებს. მათ ვუყურებ და ვფიქრობ: „არადა ჩემი ვაფლი არაფრით ცუდი არაა, თუმცა სავაფლე არასდროს მქონია“. ძველებურად, ტაფაზე, ყოველგვარი მოწყობილობების გარეშე ვაცხობ.

დღეს „პაპარაცი“ გიზიარებთ რეცეპტს და გიამბობთ, თუ როგორ შეარჩიოთ შიგთავსი ვაფლის მილებისთვის.

ცომი ვაფლის მილებისთვის

ინგრედიენტები:

  • 3 კვერცხი
  • 150 გრ შაქარი
  • 100 მლ რძე
  • 200 გრ ფქვილი
  • 100 გრ კარაქი
  • მწიკვი ვანილი
  • მწიკვი მარილი

მომზადების წესი:

  1. შაქარი და კვერცხი ერთად ათქვიფეთ, რომ ფუმფულა მასა მიიღოთ.
  2. რძე, ვანილი და მწიკვი მარილი დაუმატეთ.
  3. კარაქი გაადნეთ. თბილი კარაქი ნარევში ჩაასხით. კიდევ ერთხელ მიქსერით კარგად ათქვიფეთ.
  4. ფქვილი გაცერით, ცოტ-ცოტა ფქვილი ცომს დაუმატეთ და მორევა არ შეწყვიტოთ. ცომი ერთგვაროვანი, ყოველგვარი გოროხების გარეშე უნდა გამოვიდეს.
  5. მშრალი ტაფა სუსტ ცეცხლზე დადგით. ერთი, მაქსიმუმ ნახევარი კოვზი ცომი აიღეთ და თხელ ფენად ტაფაზე გადაანაწილეთ. ორივე მხრიდან 2 წუთით შეწვით.
  6. ცხელი ვაფლი მილის სახით სწრაფად დაახვიეთ. როცა გაგრილდება, ნებისმიერი კრემით გაავსეთ. მე ყველაზე მეტად ვაფლის მილები შესქელებული რძით მომწონს.

ვაფლი ხრაშუნა და გემრიელი გამოდის. მომზადებით კი უბრალოდ ტაფაზე ვაცხობ და ინგრედიენტები ყოველთვის ხელთ მაქვს. თქვენ უკვე სცადეთ ვაფლის მილების მომზადება?

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს