გამომცხვარი ყაბახი პომიდვრით: ზაფხული ამ კერძის გარეშე წარმოუდგენელია

ჩვენი რედაქცია გთავაზობთ ყაბახის ღვეზელის მომზადებას პომიდვრით – ესაა გასაოცრად მსუბუქი კერძი ვახშმისთვის. ნაზი ბოსტნეული ყველის ქერქის ქვეშ ვის არ მოეწონება?

ყაბახის ღვეზელი

ინგრედიენტები

  • 1-2 პომიდორი
  • 200-250 გ ყაბახი
  • 1 ბულგარული წიწაკა
  • 3 ს.კ. არაჟანი
  • 2 ს.კ. რძე
  • 1 კვერცხი
  • 30 გ მყარი ყველი
  • მარილი, პილპილი და სხვა სუნელები გემოვნებით

მომზადება

1. ყაბახი და პომიდორი დაჭერით არც ისე სქელ წრეებად. წიწაკას გააცალეთ თესლი და დაჭერით რგოლებად.

2. ჩაალაგეთ ბოსტნეული საცხობ ფორმაში ვერტიკალურად, ერთმანეთის მონაცვლეობით.

3. შეაზავეთ სანელებლებით. სურვილისამებრ, მოაყარეთ ბოსტნეულის სანელებელი ბალახები. ზემოდან წაუსვით არაჟანი და მოაყარეთ დახეხილი ყველი.

4. ათქვიფეთ კვერცხი რძესთან ერთად და დაასხით მასა ბოსტნეულს.

5. აცხვეთ კერძი 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, 30-35 წუთით.

გემრიელად მიირთვით!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here