ტორტი „კარპატის“ მომზადების მეთოდი პოლონური რეცეპტით

0
3350

ჯერ კიდევ ბავშვობიდან ნამცხვრები მოხარშული კრემით განსაკუთრებით მიყვარდა. საკონდიტრო მაღაზიასთან ჩავლის დროს სახლში რაღაცის წაღების სურვილი ყოველთვის მიჩნდება. ეკლერები ჩემი სისუსტეა – მსუბუქი, ვანილით, ხრაშუნა ქერქით და ნაზი კრემით. რთულია ცდუნებას გაუძლოთ.

სახლში მათი გამოცხობა ბევრჯერ ვცადე, მაგრამ წარუმატებლად. გამოცხობაც დიდ დროს მართმევს, შეიძლება ნახევარი დღე სამზარეულოში გაატაროთ.

ერთხელ მეუღლესთან ერთად დედამთილს სადილზე ვეწვიე. ის ძალიან გემრიელად ამზადებს და ტკბილი დესერტით ხშირად გვანებივრებს. ამჯერად ჩემი გული მოხარშულ კრემიანმა ტორტმა „კარპატმა“ მოიგო.

დედამთილმა რეცეპტი და მისი მომზადების ტექნიკა გამიზიარა. ტორტი ზარმაცი ტკბილეულის მოყვარულებისთვის იდეალურია. დესერტი დიდ მოხარშულ კრემიან ნამცხვარს ჰგავს. ასეთი უზარმაზარი ეკლერი რამდენიმე ადამიანს ეყოფა. უფრო მეტიც, რეცეპტი „კარპატის“ მომზადების სრულად ახალ მიდგომას შეიცავს და ჩვენთან პოლონეთიდან შემოვიდა. დესერტი ჰაეროვანი გამოდის, ხოლო ქერქი რაღაცით კარპატების მთებს ჰგავს.

მოხარშულ კრემიანი ტორტი „კარპატი“

ბისკვიტის ინგრედიენტები:

  • 100 მლ წყალი
  • 100 მლ რძე
  • 140 გრ ფქვილი
  • 4 კვერცხი
  • 80 გრ კარაქი
  • ½ ჩ/კ მარილი

კრემის ინგრედიენტები:

  • 600 მლ რძე
  • 150 გრ შაქარი
  • 1 პაკეტი ვანილის შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 60 გრ სიმინდის სახამებელი
  • 200 გრ რბილი კარაქი
  • 1 ს/კ შაქრის ფხვნილი

მომზადება:

1. პირველ რიგში, კრემი მოამზადეთ. რძე აადუღეთ. კვერცხი, შაქარი, ვანილი და სახამებელი აურიეთ. ინგრედიენტები მიქსერით კარგად ათქვიფეთ, რომ გოროხები არ დარჩეს.

ადუღებული რძე კრემს თანდათანობით დაუმატეთ და ხის კოვზით აურიეთ. კრემი სუსტ ცეცხლზე ხარშეთ, სანამ ნარევი არ გასქელდება. როცა მზად იქნება, ნარევს ცელოფანი გადააფარეთ და ცოტა გაგრილება აცადეთ.

2. ახლა ბისკვიტის მომზადებას შეუდექით. კარაქი, წყალი, რძე და მარილი აურიეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ. ადუღებულ ნარევს გაცრილი ფქვილი დაუმატეთ და კოვზით კარგად აურიეთ. ბისკვიტი რამდენიმე წუთით გააჩერეთ. შემდეგ თითო-თითო კვერცხი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

3. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ და ბისკვიტი ჩაასხით. 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთით აცხვეთ. თქვენ კარპატის მთების მსგავსი ბისკვიტი უნდა მიიღოთ (ტორტის სახელიც აქედან მოდის). ღუმელიდან გამოიღეთ და გააგრილეთ.

4. ბისკვიტი შუაზე გაჭერით. კარაქი აიღეთ და მიქსერით ათქვიფეთ. ნელ-ნელა მოხარშული კრემი დაუმატეთ. მზა მასა ბისკვიტის ერთ ფენას წაუსვით და მეორე ფენა ზემოდან დააფარეთ. შაქრის ფხვნილი გაცერით და გააჩერეთ. სჯობს ტორტი 15-20 წუთით კარგად გასაჟღენთად გააჩეროთ. ასე კრემი გასქელდება და კიდევ უფრო გემრიელი გამოვა.

ტორტი „კარპატი“ მოხარშული კრემით ტკბილეულის მოყვარულებს შორის დიდი პოპულარობით სარგებლობს. დედამთილმა მომზადების ახალი მეთოდი გამიზიარა. სიმინდის სახამებლის გამოყენებით ბისკვიტი უფრო მსუბუქი და ხრაშუნა გამოდის. რბილი კარაქის დამატებით კი კრემი კიდევ უფრო ნაზი და სქელი გამოვა. ტორტის ამ მეთოდით მომზადება სცადეთ და სასიამოვნოდ გაოცებული დარჩებით. ოჯახის წევრებს კიდევ უფრო მეტად გაახარებთ – დამატებასაც კი მოგთხოვენ! გემრიელად მიირთვით!

პასუხი

დაწერეთ კომენტარი
ჩაწერეთ თქვენი სახელი