
ინგრედიენტები:
- 1,5 კგ ნესვი
- 2 ფორთოხალი
- 3 ჭიქა წყალი
- 2 კგ შაქარი
მომზადების ზუსტი რეცეპტი:
ნაბიჯი 1
ნესვი გაასუფთავეთ და კუბებად დაჭერით. 500 გრ შაქარი მოაყარეთ და 2 საათით გააჩერეთ.
ნაბიჯი 2
ქვაბში 1,5 კგ შაქარი ჩაყარეთ, 3 ჭიქა წყალი დაუმატეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ. მიღებული სიროფი ნესვს დაასხით, პირსახოცი დააფარეთ და 1 დღე გააჩერეთ. სიროფი გადაასხით, აადუღეთ და კვლავ ნესვს დაასხით. ნესვის მურაბა კიდევ 10 საათით დააყენეთ.
ნაბიჯი 3
ფორთოხალი გაასუფთავეთ, ნაჭრებად დაჭერით, ნესვს დაუმატეთ და ხარშეთ, სანამ ნესვის რბილობი სქელი და გამჭვირვალე არ გახდება. სუფთა, სტერილურ ქილებში გადაანაწილეთ და თავსახური დაახურეთ.