სწრაფი, ნაკლებად მარილიანი პომიდორი „ალეგრო“ მეაგარაკეების რეცეპტით

0
55

დროა კონსერვებს მივხედოთ. პომიდორი უკვე მწიფდება. შესანიშნავი შესაძლებლობა გვაქვს, რომ ზამთრისთვის შევინახოთ.

დღეს „პაპარაცი“ გთავაზობთ ნაკლებად მარილიანი პომიდვრის რეცეპტს. ძალიან მარტივი და სწრაფი რეცეპტი – სწორედ ის, რაც გვჭირდება, როცა ბოსტნიდან ყველა ბოსტნეულის ქილებში მოხუფვა უნდა მოასწროთ.

დასამარილებლად ბევრი პომიდორი აიღეთ, რადგან ის ძალიან გემრიელი გამოვა. თავიდან მოტკბო იქნება, როგორც ნამდვილი ნაკლებად მარილიანი პომიდორი, შემდეგ გაიჟღინთება და კასრში სწრაფად დამარილებულის მსგავსი გახდება.

ნაკლებად მარილიანი პომიდორი

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ პომიდორი
  • 1 თავი ნიორი
  • კამა, ოხრახუში, პირშუშხას ფოთლები
  • 1 ლ წყალი
  • 2 ს/კ მარილი
  • 1 ჩ/კ შაქარი

მომზადება:

1. გემრიელი პომიდორი რომ მიიღოთ, რამდენიმე წესი უნდა დაიცვათ. პირველი: პატარა და არა გადამწიფებული პომიდორი შეარჩიეთ. დიამეტრი 5-6 სმ. მეორე: თითოეული პომიდორი ყუნწებთან ახლოს კბილის ჩხირით რამდენიმე ადგილას დაჩხვლიტეთ.

2. პომიდორი გარეცხეთ, მოამზადეთ და ქილებში ჩააწყვეთ. შემდეგ ცივ წყალში მარილი და შაქარი გახსენით. მარილწყალი ქილაში ჩატუმბულ ბოსტნეულს დაასხით.

3. ნიორი გაასუფთავეთ. თითოეული კბილი შუაზე გაჭერით და ქილებს დაუმატეთ. შემდეგ მწვანილი წვრილად დაჭერით. პომიდორს ზემოდან დაუმატეთ.

4. შემდეგ ქილებს თეფშები დააფარეთ, მაგრამ ნეილონის თავსახური არ დაახუროთ, წინააღმდეგ შემთხვევაში გაიბერება. ასე მინიმუმ 1 დღე ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.

ერთი დღის შემდეგ გასინჯეთ. თუ გემო მოგწონთ, სუფრაზე გაიტანეთ ან ზამთრისთვის მოხუფეთ.

ნაკლებად მარილიანი პომიდორი ნივრით შესანიშნავი წასახემსებელია როგორც ზამთარში, ასევე ზაფხულში. ნაკლებად მარილიანი პომიდვრის მომზადება მაქსიმუმ 20 წუთს წაგართმევთ, დამარილების დრო კი 2 დღეს. მე–3 დღეს შეგიძლიათ სუფრაზე გაიტანოთ.