როგორ მივაღწიოთ „მარგალიტის“ ბურღულისგან წარმოუდგენელ გემოს და კაკლის არომატს

0
181

დაუმსახურებელი იმიჯის „ღარიბების კერძი“, ხანგრძლივად მომზადების აუცილებლობის ან ჯარის ფაფასთან ასოციაციის გამო ბევრი დიასახლისი ამ წარმოუდგენლად სასარგებლო და ხელმისაწვდომ ქერის ბურღულს ჯიუტად უგულებელყოფს.

დღეს „პაპარაცი“ გთავაზობთ შემწვარი ქერის რეცეპტს ბოსტნეულთან ერთად, რომელსაც სიამოვნებით შეჭამს ისიც კი, ვინც ჩვეულებრივ ქერის ფაფას ვერ იტანს.

როგორ მოვამზადოთ ქერი

ინგრედიენტები:

  • 200 გრ ქერი
  • 2 ტკბილი წიწაკა
  • 1 სტაფილო
  • 2 ხახვი
  • 2 კბილი ნიორი
  • მარილი, წიწაკა და სურნელოვანი ბალახები გემოვნებით
  • მცენარეული ზეთი შესაწვავად

მომზადება:

1. წიწაკას ყუნწები და თესლები მოაშორეთ. ნაჭრებად დაჭერით.

2. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20-30 წუთით გამოაცხვეთ.

3. სუფთა ტაფაზე მცენარეული ზეთი გაახურეთ და გარეცხილი და გამშრალი ქერი დაუმატეთ.

4. სასიამოვნო კარამელის ფერის და მსუბუქი კაკლის სუნის მიღებამდე შეწვით.

5. შემწვარ ბურღულს 2 ჭიქა მდუღარე წყალი დაასხით, მარილი მოაყარეთ, თავსახური დაახურეთ და მომზადებამდე 25-30 წუთით აცხვეთ.

6. ამ დროში ხახვის რბილობი და სტაფილო წვრილად დაჭერით და შეწვით.

7. გაგრილებულ წიწაკას კანი მოაშორეთ და კუბებად დაჭერით. როგორც კი ქერი მოიხარშება, წიწაკას, ხახვს და სტაფილოს აურიეთ.

8. რამდენიმე კბილი დაქუცმაცებული ნიორი და ცოტა მწვანილი დაუმატეთ.

9. გემრიელი ქერი მზადაა. გემრიელად მიირთვით!

სუფრაზე შემწვარი ქერი ბოსტნეულთან ერთად მთავარ კერძად ან ხორციანი კერძის გარნირად გაიტანეთ.