ჩალბობილი ქლიავის რეცეპტი: საუკეთესო დასაყოლებელი ხორცთან

0
133

ბრენდ-შეფ ანდრეი ველიჩკოს რეცეპტით მომზადებული ჩალბობილი ქლიავი საუკეთესო დასაყოლებელია ხორცთან. ეს კერძი გემოთი განსაკუთრებით მოეწონებათ მომთხოვნ გურმანებსა და უჩვეულო და ცხარე კერძების მოყვარულებს. უმამი ქლიავის მოსამზადებლად, გირჩევთ ქლიავის წვრილი სახეობის გამოყენებას. ქლიავი არ უნდა იყოს გადამწიფებული, აირჩიეთ მყარი ნაყოფი. არც ყუნწები მოაწყვიტოთ.

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ქლიავი
  • 1 ლ წყალი
  • 2 ს.კ. მარილი
  • 3 ს.კ. შაქარი
  • 5-6 კბილი ნიორი
  • 3 ს.კ. ძმარი
  • წიწაკა ჩილი

მომზადება

  1. ქლიავის გარდა, ყველა ინგრედიენტი მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით წყალი და აადუღეთ. შემდეგ დაელოდეთ, სანამ მარინადი გაგრილდება, და დაასხით ქლიავს.
  2. დაახურეთ მარლა და გააჩერეთ 2 კვირით ბნელ, გრილ ადგილას, თუნდაც კარადაში. 2 მარტივი მოქმედება და დრო – სხვა არაფერია საჭირო.

მარინადის შეცვლა თამამად შეგიძლიათ. დაუმატეთ საყვარელი სუნელები, დაფნის ფოთლები, სხვადასხვა ბალახი, ეძებეთ თქვენთვის იდეალური გემო. ასეთი ქლიავის მირთმევა შეიძლება როგორც ცალკე, სასუსნავად, ისე ხორცთან ერთად.

წინასწარ გისურვებთ გემრიელად მირთმევას! დარწმუნებული ვარ, ეს რეცეპტი თქვენს ერთ-ერთ საყვარელ დასაყოლებლად იქცევა.