როგორ გავახაროთ უცხოური ტკბილეულობებით განებივრებული შვილიშვილები

0
269

ბოლო დროს ჩემს შვილიშვილებს შეუყვარდათ ფხვიერი ნამცხვარი–სენდვიჩი, ფენებს შორის კრემით. ბებია–ბაბუას სუპერმარკეტთან კონკურენცია არ აშინებს და ბავშვების გაოცებას ყოველთვის ახერხებს.

ამჯერად, დაგვეხმარა ფხვიერი ნამცხვრის რეცეპტი რბილი, ჰაეროვანი სუფლეთი. მარტივი პროდუქტები გამოვიყენეთ, მხოლოდ მურაბა დავუმატეთ.

გემოთი ფრანგულ მაკარონებს არაფრით ჩამოუვარდება, რომლის არომატებს არა მხოლოდ საკონდიტროები, არამედ ცნობილი პარფიუმერული სახლები გვთავაზობენ.

ფხვიერი ნამცხვარი–სენდვიჩი

ინგრედიენტები ფხვიერი ნამცხვრისთვის:

  • 200 გრ ფქვილი
  • 250 მლ არაჟანი
  • 100 გრ შაქარი
  • 1 კვერცხი
  • 0,5 ჩ/კ სოდა

ინგრედიენტები სუფლესთვის:

  • 200 გრ მურაბა
  • 20 გრ ჟელატინი

მომზადება:

1. თასში არაჟანი, კვერცხი და შაქარი აურიეთ.

2. ფქვილს სოდა დაუმატეთ და აურიეთ.

3. მშრალი და თხევადი კომპონენტები აურიეთ. სქელი ცომი მოზილეთ.

4. საკონდიტრო ტომრის დახმარებით პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე თხელი ფხვიერი ნამცხვრების ფორმები გააკეთეთ.

5. წინასწარ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10 წუთით აცხვეთ.

6. ამ დროში სუფლე მოამზადეთ.

7. მურაბა მდუღარე წყალში კენკრის პიურეს მიღებამდე გააზავეთ. ჟელატინი დაუმატეთ და აურიეთ. მასა ჟელატინის გახსნამდე გააცხელეთ, მაგრამ ადუღებამდე არ მიიყვანოთ.

8. ნარევი 35 გრადუსამდე გააგრილეთ და მიქსერით ზუსტად 5 წუთით ათქვიფეთ. როცა სუფლე მზად იქნება, ის გაღიავდება, მოცულობაში გაიზრდება და მდგრად ქაფამდე გასქელდება.

9. სუფლე ერთ ფხვიერ ნამცხვარზე მოათავსეთ და მეორე ზემოდან დააფარეთ. 20-30 წუთით მაცივარში შეინახეთ.

10. ესეც ასე! ფხვიერი ნამცხვარი–სენდვიჩი სუფლეს ფენით მზადაა.

11. გემრიელად მიირთვით!

ჩაი დაადგით და სტუმრებს დაუძახეთ. რბილი ფხვიერი ნამცხვარი არაჟნით და მურაბის ნაზი სუფლეთი ჩაის ყველაზე მეტად უხდება. შემოდგომის საღამოებს ნამდვილად გააფერადებს.