ფხვიერი ნამცხვარი „კურაბიე“, რომელიც საყვარელი მეუღლის დაბმის ტექნიკას ჩაგინაცვლებთ

0
3140

დიდხანს ფხვიერი ნამცხვრის „კურაბიეს“ სახლის პირობებში მომზადება მაშინებდა. ვფიქრობდი, რომ რთული გასაკეთებელი იყო და მხოლოდ დროს დავხარჯავდი. თურმე როგორ ვცდებოდი.

აღმოჩნდა, რომ გემრიელი ბაქოური კურაბიეს გამოცხობა უპრობლემოდ 15 წუთში შეიძლება. დღეს „პაპარაცი“ ნაზი ტექსტურის და ნაღების გემოს მქონე ფხვიერი ნამცხვრის მომზადების რეცეპტს გიზიარებთ.

ფხვიერი ნამცხვარი „კურაბიე“ სახლის პირობებში

ინგრედიენტები:

  • 140 გრ ფქვილი
  • 1 კვერცხის ცილა
  • 90 გრ რბილი კარაქი
  • 55 გრ შაქრის ფხვნილი
  • 10 გრ ვანილის შაქარი
  • 2 ს/კ სქელი ჯემი
  • მწიკვი მარილი

მომზადება:

1. ღრმა თასში რბილი კარაქი გადაიტანეთ, მარილი, ვანილის შაქარი და შაქრის ფხვნილი დაუმატეთ. მიქსერით მოცულობის გაზრდამდე ათქვიფეთ.

2. კვერცხის ცილა დაუმატეთ და კიდევ 1-2 წუთით ათქვიფეთ. ფქვილი დაუმატეთ და მიქსერით 1,5 წუთით ათქვიფეთ.

3. ცომი საკონდიტრო ტომარაში გადაიტანეთ და ვარსკვლავის ფორმის თავი გამოიყენეთ. საცხობ ფორმაზე პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ, შემდეგ ორცხობილები დააწყვეთ.

4. თითოეული ფხვიერი ნამცხვრის შუაში ჩაღრმავება გააკეთეთ (მე თითით ვაკეთებ), შემდეგ საკონდიტრო ტომრით ჯემი დაუმატეთ.

5. ფხვიერი ნამცხვარი წინასწარ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10-12 წუთით აცხვეთ.

6. ესეც ასე, გემრიელი ფხვიერი ნამცხვარი კურაბიე მზადაა. გემრიელად მიირთვით!

ახლა ფხვიერ ნამცხვარს „კურაბიეს“ სახლის პირობებში მარტივად და სიამოვნებით ვაცხობ. ეს ნაზი ფხვიერი ნამცხვარი პირში დნება! ბევრად უფრო გემრიელი გამოდის, ვიდრე მაღაზიაში ნაყიდი.

ერთხელ სცადეთ და ამ ფხვიერ ნამცხვარს ხშირად მოამზადებთ!