როგორ ხარშავს მაკარონს ტაფაზე ტრადიციული იტალიელი მზარეული

0
988
photo credit: Getty Images

ჯეიმს მარტინი (James Martin) – პოპულარული ბრიტანელი მზარეული, ტელეწამყვანი და შოუმენია. ახლახანს მან ყველაზე მარტივი კერძის რეცეპტი გააზიარა და გვიამბო, როგორ მოვხარშოთ მაკარონი სწორად. Paparazzi.ge-ს რედაქცია გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ პასტა ინგლისური რეცეპტით.

Photo credit: Depositphotos

როგორ მოვხარშოთ მაკარონი გემრიელად

პოპულარული ბრიტანული კულინარიული შოუს Saturday Morning with James Martin ეთერში შეფ მზარეულმა მაკარონის მომზადების მთავარ ხრიკზე ისაუბრა. აღმოჩნდა, რომ მთელი ჯადოქრობა ზეთის და მარილის სწორ თანაფარდობაშია. მისი თქმით, ზეთი ამ კერძში საერთოდ არაა საჭირო, თუმცა უფრო მეტი მარილი დაგჭირდებათ.

photo credit: Getty Images

როგორია მაკარონი უზეთოდ? ჩვენთან ცხიმიანი კერძები უყვართ. ბრიტანელები უფრო დახვეწილები არიან, ზედმეტად ცხიმიანი კერძები არ უყვართ. ნისლიანი ალბიონის ლაკონური თავშეკავებულობა უბრალო მაკარონის რეცეპტშიც ვლინდება.

Photo credit: Depositphotos

„მაკარონის მომზადებისას ტაფაში ბევრი წყალი და მარილია“ – ყვება მარტინი. მზარეული პასტას მარილს ბლომად აყრის. ჩვეულებრივ, ერთ ტაფაზე 2 დიდ მუჭა მარილს ამატებს. ამავდროულად, ძალიან ცოტა ზეთია საჭირო. სჯობს ადგილი სოუსს დაუთმოთ, მაგალითად, პესტო ან კარბონარა.

photo credit: Getty Images

მარტინის თქმით, ეს გარდაცვლილი იტალიელი მზარეულის, ანტონიო კარლუჩიოსგან ისწავლა. ვინ–ვინ და იტალიელებმა ნამდვილად იციან, როგორ მოამზადონ ყველაზე გემრიელი მაკარონი. ანტონიო ამბობდა, რომ ყველაზე გემრიელ მაკარონს ზღვის გემო უნდა ჰქონდეს. საინტერესო შედარებაა, არა?

Photo credit: Depositphotos

ცნობილი მზარეული აშშ–დან, კულინარიული შოუს Iron Chef–ის ვარსკვლავი, ჯეფრი ზაკარიანი იდეალურად მოხარშული ქათმის კვერცხის მომზადების შესახებ ჰყვება. ამბობს, რომ კვერცხი ზუსტად 12 წუთი სუსტ ცეცხლზე უნდა იხარშებოდეს – არც მეტი, არც ნაკლები. ამის შემდეგ აუცილებლად ცივ წყალში უნდა ჩადოთ. ამრიგად, იდეალურად მოხარშულ კვერცხს მიიღებთ.

Photo credit: Depositphotos

უდაოდ, თითოეულ მზარეულს ისეთი უბრალო კერძის, როგორიცაა მაკარონი, მომზადების საკუთარი მეთოდი აქვს. ამასთან, ბევრი რამ დამოკიდებულია სოუსსა და იმაზე, თუ რასთან ერთად გაიტანთ მაკარონს. სხვათა შორის, შეგიძლიათ ნებისმიერ რამესთან ერთად გაიტანოთ. პასტა შეგიძლიათ მსოფლიოში ყველაზე უნივერსალურ კერძად აღიაროთ. მადლობა იტალიელებს, ასევე ბრიტანელებს მომზადების შესახებ სასარგებლო დეტალების გაზიარებისთვის.