რეცეპტი, რომელიც მზითვში მშრომელი ბებიასგან მივიღე

0
649

მსოფლიოში ძალიან ბევრი კარგი კერძი არსებობს, მაგრამ ასეთ მარტივ და თან გემრიელ კერძს ვერ იპოვით. ნალისტნიკი (უკრაინული ბლინები) ხაჭოთი ნამდვილი კლასიკაა. მოეწონება მათ, ვისაც სწრაფად წახემსება სურს და ვისაც ჩაისთან რაიმეს მიყოლება სურს. თქვენ ნაყრდებით, კუჭი არ მძიმდება.

Paparazzi.ge–ს რედაქცია გთავაზობთ რეცეპტს, რომელიც გამოირჩევა იმით, რომ თავად ბლინი თხელია, რამდენიმე ჩაკბეჩა! შეგიძლიათ გათვალოთ, თუ რამდენი ბლინი დაგჭირდებათ.

ბლინი ხაჭოთი

ბლინის ინგრედიენტები:

  • 10 კვერცხი
  • 1 ლ რძე
  • 150 გრ (10 ს/კ) სახამებელი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 2 ს/კ შაქარი
  • 2 ს/კ მცენარეული ზეთი

შიგთავსის ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ხაჭო
  • 4 ს/კ შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 200 გრ კარაქი

მომზადება:

1. ცომის მოსამზადებლად კვერცხი, მარილი, შაქარი და სახამებელი აურიეთ. ცომს აურიეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. ახლა მცენარეული ზეთი დაუმატეთ და კვლავ აურიეთ. 15 წუთით გააჩერეთ და ბლინები საერთოდ არ გაიხევა.

2. პირველი ბლინისთვის ცოტა მცენარეული ზეთი დაგჭირდებათ, შემდეგ საჭირო აღარაა. თხელი ბლინი ტაფაზე ერთი მხრიდან მომზადებამდე აცხვეთ და მეორე მხრიდან 2 წამით. ასე უფრო მადის აღმძვრელი გამოვა.

3. შიგთავსისთვის ხაჭო, კვერცხი და შაქარი აურიეთ. ყველაფერი კარგად აურიეთ. ამ ეტაპზე შეიძლება ითქვას, რომ შიგთავსი მზადაა. ბლინი შუაზე გაჭერით, 1 კოვზი შიგთავსი ერთ ნახევარს დაუმატეთ, შემდეგ ბლინის კუთხე მოხარეთ და დაახვიეთ. პროცესი შაურმის შეხვევას ჰგავს.

4. ღრმა საცხობი კონტეინერი აიღეთ. პარალელურად კარაქი ორთქლზე გაადნეთ. საცხობ კონტეინერს ცხიმი წაუსვით. შემდეგ ბლინების ფენები ჩააწყვეთ და კარაქის ნაწილი დაასხით. კიდევ ფენა და კიდევ კარაქი. ღუმელში დაახლოებით 160 გრადუს ტემპერატურაზე 1 საათით აცხვეთ.

გაგიჭირდებათ იპოვოთ ადამიანი, ვისაც ბლინები ცხოვრებაში ერთხელ მაინც არ გაუსინჯავს. რაც ყველაზე საინტერესოა, ჩვეულებრივი ბლინები დროთა განმავლობაში ხმება. ამ რეცეპტში ეს გათვალისწინებულია და კარაქი, რომელსაც ბოლოში უმატებთ, პრობლემას აგვარებს.

შეიძლება ითქვას, რომ ეს საბაზო რეცეპტია. მზა პორციებს შეგიძლიათ დაუმატოთ, მაგალითად, თაფლი. შიგთავსში ცოტა ვანილი და შოკოლადის ნაფშვენი დაუმატეთ. ფანტაზიისთვის ადგილი ყოველთვის არსებობს და ეს უბრალოდ მშვენიერია.