ფუმფულა ღვეზელი „ყოფილი ცოლების კლუბი“

0
197

გამომცხვარი ვაშლის არომატი დარიჩინითა და ტკბილი ცომით… ეს კომბინაცია მხოლოდ თბილ გრძნობებსა და ასოციაციებს იწვევს. მაშინ რატომ არ უნდა გაანებივროთ თქვენი ახლობლები ამ შესანიშნავი დესერტით? პაპარაცის რედაქცია სწრაფი და უგემრიელესი ვაშლის ღვეზელის მომზადებას გთავაზობთ.

Photo Credit By DepositPhotos

ვაშლის სწრაფი ღვეზელი

ვაშლის წყალობით ეს ღვეზელი წვნიანი გამოდის. რაც შეეხება შვრიას – ის მსუბუქ, თხილისებურ გემოს აძლევს. მოკლედ რომ ვთქვათ ღვეზელი სასიამოვნო და გემრიელი გამოდის.

  • ინგრედიენტები
  • 100 გრამი ფქვილი
  • 3 ცალი კვერცხი
  • 150 გრამი შვრია (სწრაფი მომზადების)
  • 0,5 – 1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
  • 1 ჩაის კოვზი გამაფხვიარებელი
  • მწიკვი მარილი
  • 120 გრამი კარაქი
  • 4 დდი ვაშლი
  • 160 გრამი შაქარი
  • 0,5 გრამი ლიმონის წვენი

მომზადების წესი

1.პირველ რიგში ღრმა ჯამში დარბილებული კარაქი და შაქარი მოათავსეთ. კარგად ათქვიფეთ მიქსერით, დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში.

Photo Credit By DepositPhotos

2.შემდეგ ეტაპობრივად თითი-თითო კვერცხი დაუმატეთ და მასა აფუებამდე თქვიფეთ. შემდეგ ვანილი და მწიკვი მარილიც დააყარეთ.

Photo Credit By DepositPhotos

3.მომზადებული თხევადი მასა ცოტა ხნით გადადეთ და მშრალი მასა მოამზადეთ. ამისთვის მეორე ჯამში ფქვილი, შვრია, დარიჩინი და გამაფხვიერებელი შეურიეთ.

Photo Credit By DepositPhotos

4.ახლა ვაშლი მოვამზადოთ. გავთალოთ და გავასუფთაოთ, დავჭრათ ვაშლის რბილობი. გირჩევთ ხილი ზედმეტად წვრილად არ დაჭრათ რათა ღვეზელში მათი გემო კარგად იგრძნობოდეს.

Photo Credit By DepositPhotos

5.დროა ყველა ინგრედიენტი გავაერთიანოთ. კვერცხსა და კარაქს მშრალი ფხვნილი შევუროთ და კარგად მოვურიოთ. დავიმატოთ ვაშლი. ცომი პერგამენტ გადაფარებულ ფორმაში გადავიტანოთ. ფრთხილად მოვასწოროთ დესერტის ზედა ნაწილი და 170 გრადუსზე გაცხელებულ ქურაში 45 წუთით შევდგათ. მზა ღვეზელს შაქრის პუდრა მოაყარეთ.

Photo Credit By DepositPhotos

ეს ვაშლის ღვეზელის ჩაისა და ყავას ძალიან უხდება. გემრიელად მიირთვით!