ღვიძლი ნიგვზის სოუსში, გამოცდილი კულინარისგან

0
75

ვიტამინებით მდიდარი ღვიძლი – ყველასთვის საყვარელ საჭმელს არ წარმოადგენს. მას სპეციფიური სუნი, სპეციფიური სტრუქტურა და ოდნავ მომწარო გემო აქვს. თუ პაპარაცის მიერ შემოთავაზებულ რეცეპტს მოსინჯავთ ღვიძლის კერძების მიმართ თქვენი დამოკიდებულება დადებითისკენ შეიცვლება.

ღვიძლი არაჟნის სოუსში

Photocredit to DepositPhotos

ინგრედიენტები

  • 500 გრამი ქათმის ღვიძლი
  • 100 გრამი თხილი
  • 3 კბილი ნიორი
  • 2 სუფრის კოვზი ფქვილი
  • 150 გრამი არაჟანი
  • 0,5 ჩაის კოვზი ქარრი
  • 100 გრამი კარაქი
  • 1 ჩაის კოვზი სუნელი ქათმისთვის
  • მარილი გემოვნებით
  • კამა, ოხრახუში

მომზადების წესი

1. ღვიძლი გარეცხეთ, შეაზავეთ მარილით, სუნელებით და ფქვილში ამოავლეთ.

2. იმისთვის, რომ ღვიძლი ნაზი გამოვიდეს, შეგიძლიათ მცირე ნაჭრებად დაჭრათ და წინასწარ რძეში დაალბოთ. ღვიძლის დალბობა ცივ სუნელებიან წყალშიც შეგიძლიათ.

Photocredit to DepositPhotos

3. დაჭყლიტეთ ნიორი.

Photocredit to DepositPhotos

4. მოწვით კარაქში. ერთი წუთის შემდეგ დაქუცმაცებული ნიგოზი დაუმატეთ და 3-4 წუთი წვით, ურიეთ მუდმივად.

5. ნიგოზს არაჟანში შერეული ფქვილი დაუმატეთ.

6. მოაყარეთ მარილი და ქარრი. დაელოდეთ სითხის ადუღებას.

Photocredit to DepositPhotos

7. ამის შემდეგ არაჟანს ღვიძლი დაუმატეთ, დაახურეთ თავსახური და 10 წუთით ნელ ცეცხლზე თუშეთ.

Photocredit to DepositPhotos

8. მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი და მაგიდასთან მიიტანეთ.

9. ღვიძი არაჟნის სოუსში მზად არის, გემრიელად მიირთვით!

ეს კერძი სუფრასთან აკრტოფილის, ბოსტნეულის, ბურღულეულის, პასტის, სალათისა და დამარინადებული ხახვის გარნირით შეგიძლიათ მიიტანოთ.