ვეღარ გავუძელი ცდუნებას და ცოლს მარწყვის ჩიზქეიქი მოვუმზადე.

271

მარწყვის ჩიზქეიქი ჟელეში ჩაძირული ხილით და ხაჭოს ჰაეროვანი კრემით – ეს ნამდვილი სამოთხეა. ჩემთვის კი მაცდური ტკბილეული, რომელსაც ვერანაირ წინააღმდეგობას ვერ გავუწევ.

მარწყვის ჩიზქეიქი

ინგრედიენტები ცომისთვის:

  • 300 გ. ორცხობილა
  • 100 გ. ნაღების კარაქი
  • 21 სმ. დიამეტრის ფორმა

ინგრედიენტები ხაჭოს კრემისთვის:

  • 18 გ. ჟელატინი
  • 700 გ. ხაჭო
  • 200 გ. 30%-იანი ნაღები
  • 150 გ. შაქრის პუდრა
  • 1 პაკეტი ვანილი
  • 10 ცალი მარწყვი

ინგრედიენტები მარწყვის ჟელესთვის:

  • 15 გ. ჟელატინი
  • 3 ს/კ შაქარი
  • 300 გ. მარწყვი

მომზადების წესი:

  1. დააქუცმაცეთ ორცხობილა ბლენდერში, ჩოფერში ან დაფხვენით ცომის გასაბრტყელებლით. უნდა გამოვიდეს ერთგვაროვანი მასა.
  2. გაადნეთ ნაღების კარაქი.
  3. შეურიეთ ორცხობილა და კარაქი ერთმანეთს კარგად.
  4. ჩააფინეთ ფორმაში პერგამენტის ქაღალდი და მიღებული მასა ჩატკეპნეთ ჭიქის ძირით კარგად. შედგით მაცივარში გასაცივებლად.
  5. ამოარჩიეთ 10 ყველაზე დიდი და ლამაზი ფორმის მარწყვი. გაჭერით შუაზე.
  6. დაასხით ჟელატინს 90 მლ წყალი და დატოვეთ გასაფუებლად.
  7. ათქვიფეთ ბლენდერში ხაჭო, დაამატეთ ნაღები და შაქრის პუდრა. თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  8. გაფუებული ჟელატინი დად გით ცხელი წყლის აბაზანაზე და კარგად გაადნეთ.
  9. შეურიეთ ერთმანეთს ჟელატინი და ხაჭოს კრემი.
  10. დატკეპნილი ბისკვიტის კიდეებზე წრიულად მოაწყვეთ გაჭრილი მარწყვები და ჩაასხით შუაში ხაჭოს კრემი. შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.
  11.  ამასობაში მოამზადეთ მარწყვის ჟელე. შეურიეთ 15 გ. ჟელატინი და 50 მლ წყალი. დადგით 10 წუთი.
  12. განიერ ჭურჭელში ჩაასხით 100 მლ წყალი, შაქარი და მარწყვი. ადუღეთ მაღალ ცეცხლზე 10 წუთი და სისტემატიურად ურიეთ. ბოლოს გადმოდგით, შეაგრილეთ და დააბლენდერეთ. შეურიეთ ჟელატინი და კარგად აურიეთ.
  13. გააგრილეთ კარგად ოთახის ტემპერატურამდე, გაცხრილეთ წვრილ საწურზე. ამით მოაშორებთ მარწყვის წიპწებს და ჟელე უფრო ერთგვაროვანი ტექსტურის იქნება.
  14. შეგრილებული მარწყვის ჟელე დაასხით თავზე არაჟნის კრემს და შედგით მაცივარში მინიმუმ 3-4 საათით. თავზე დესერტი შეგიძლიათ მორთოთ ნახევრად გაჭრილი მარწყვებით.კიდევ უფრო ლამაზი იქნება, თუ გაცივების მერე კიდევ ერთ თხელ ფენა გამჭვირვალე ჟელეს დაამატებთ.
  15. მარწყვის ჩიზქეიქი მზად არის! მარწყვი შეგიძლიათ ნებისმიერი სხვა ხილით ჩაანაცვლოთ.

გემრიელად მიირთვით და წარმატებულ კულინარიულ ექსპერიმენტებს გისურვებთ.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს