ამეთვისტოსფერი მურაბა თუთის წვნიანი ნაყოფით თაფლზე უფრო ტკბილი გამოდის.

0
177

თუ მურაბის ორიგინალურ რეცეპტს ეძებთ, თუთის მურაბა გააკეთეთ. ის ალუბლის ან მარწყვის მურაბასავით პოპულარული არაა, მაგრამ მისი უჩვეულო გემო და ნაზი არომატი თქვენ და თქვენს ახლობლებს გულგრილს არ დატოვებს.

თუთის მურაბა

ინგრედიენტები:

  • 500 გრ თუთა
  • 500 გრ შაქარი
  • 1 ლიმონი
  • 1 ვარსკვლავი ანისული

მომზადების წესი:

  1. თუთის კენკრა კარგად გარეცხეთ. საწურზე გადაიტანეთ, რომ წყლისგან დაიწუროს.
  2. თუთის ყუნწები მოაშორეთ. მაკრატლით უფრო ადვილია.
  3. ქვაბი თუთით გაავსეთ, შაქრის ფენა დააყარეთ.
  4. წვენის გამოსაღებად 1 საათით გააჩერეთ.
  5. ნარევი საშუალო ცეცხლზე ადუღებამდე მიიყვანეთ. 10 წუთით ხარშეთ, ქაფი და თესლები მოაშორეთ. უქაფო მურაბა უკეთ იხარშება და განუმეორებელ კენკრის არომატს უფრო დიდხანს ინარჩუნებს.
  6. ქაფის სრულად მოსახდელად კარაქის პატარა ნაჭერი დაუმატეთ. შესანიშნავად მუშაობს!
  7. მურაბა ცეცხლიდან გადადგით და 4-5 საათით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.
  8. ლიმონის ნაჭრები დაუმატეთ. კიდევ 10 წუთით ხარშეთ და ცეცხლიდან გადმოდგით.
  9. ლიმონის წვენი მურაბაში გაიხსნება და უფრო კაშკაშა ფერს შემატებს.
  10. ლიმონის ნაჭრები ამოიღეთ და ცხელი მურაბა ქილებში გადაანაწილეთ. ქილებს თავსახური დაახურეთ.
  11. ნათელი, გაჯერებული გემოს მურაბა გამოვა. ყველა კენკრა მთელი დარჩება და არ დაიშლება.
  12. გემრიელად მიირთვით!