დაბალ ნახშირწყლოვანი პურის ჩანაცვლების სასარგებლო მეთოდები

325

მრავალი წლის განმავლობაში პური ადამიანის მთავარ საკვებ პროდუქტს წარმოადგენს, რომელსაც ადამიანების უმეტესობა რეგულარულად მოიხმარს. თანამედროვე პური ნახშირწყლებით გაჯერებულ რაფინირებულ ფქვილს შეიცავს. ადამიანები წონის დაკლებას და ზოგიერთი დარღვევის რისკის შემცირებას შეძლებენ, თუ რაციონში უფრო დაბალი ნახშირწყლების მქონე პურს ჩართავენ.

სამწუხაროდ, ზოგიერთ ადამიანს პურის ალტერნატიული ვარიანტის მოძებნა უჭირთ.

კარგი სიახლე იმაში მდგომარეობს, რომ ბევრი შემოქმედებითი ვარიანტი არსებობს. ზოგიერთი მათგანის მომზადება საკმაოდ რთულია, მაგრამ ისინი ჩვეულებრივი პურის შეგრძნებას ტოვებენ. ადამიანებს, რომელთაც გლუტენის აუტანლობა აქვთ, შეუძლიათ გლუტენის გარეშე პურის სხვადასხვა სახეობა იპოვონ.

ალტერნატიული პურის არჩევანი საყვარელი პროდუქტით სიამოვნების მიღების და განსაზღვრული დიეტის დაცვის საშუალებას მოგცემთ.

გთავაზობთ ალტერნატიული პურის მეთოდებს, რომელთა დახმარებით ბუტერბროდის მომზადებას შეძლებთ.

ორგანული მარცვლეული და პარკოსანი პროდუქტები, რომელთაც პური იეზეკილია შეიცავს:

  • ქერი
  • ხორბალი
  • ოსპი
  • სორგო
  • სპელტა
  • ფეტვი
  • სოიო

ეს მარცვლეული მთელი და შეუცვლელი უნდა იყოს. პურის სხვა სახეობა შეიცავს ისეთ ინგრედიენტებს, როგორიცაა სეზამი.

ამ პურის ნაჭერი 15 გრ ნახშირწყლებს შეიცავს.

იეზეკილის პური არ გამოდგება ადამიანებისთვის, რომელთაც გლუტენის ან ცელიაკის აუტანლობა აქვთ.

ჩვეულებრივი პური

ინგრედიენტები:

  • 85 გრ მდნარი ყველი
  • 3 დიდი კვერცხი
  • 1/8 ჩ/კ ზღვის მარილი

მომზადება:

  1. ღუმელი გაახურეთ და საცხობ ფორმას ცხიმ წასმული პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ.
  2. კვერცხის გული და ცილა დააცალკევეთ.
  3. დიდ თასში კვერცხის ცილა ელექტრო მიქსერით ათქვიფეთ, სანამ ქაფს არ მიიღებთ.
  4. მდნარი ყველი, კვერცხის გული და მარილი სხვა თასში აურიეთ.
  5. კვერცხის ცილა მეორე თასში გადაინატეთ.
  6. ნარევი მცირე კოვზებით საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ და 30 წუთით აცხვეთ.

ალტერნატიული ვარიანტი

სალათის ფურცლები

ალტერნატივის სახით შეგიძლიათ სალათის ფურცლები გამოიყენოთ. დიდი ფოთლები გამოიყენეთ, რომ კარგად დაახვიოთ.

კომბოსტო

კომბოსტო დიდ ქვაბში და მცირე წყალში 2 წუთით მოხარშეთ და გააგრილეთ. ასე ფოთლები მოქნილი გახდება და დასახვევად მარტივად გამოიყენებთ. გარდა ამისა, შეგიძლიათ კოლარდის ფოთლები ცხელი წყლით დაამუშაოთ. ამისთვის ნახევარი წუთით ცხელ წყალში ჩადეთ, შემდეგ ყინულის ორთქლზე სწრაფად გადაიტანეთ.

პურის სხვა ალტერნატივა

თუ პურის თავიდან აცილება გსურთ და დაბალ ნახშირწყლოვან საკვებს უპირატესობას ანიჭებთ, შეგიძლიათ საყვარელ პროდუქტებზე უარი თქვათ.

ჯანსაღი ალტერნატივა მოიცავს:

  • პიცის ცომი ყვავილოვანი კომბოსტოთი, შერეული კვერცხით
  • ლაზანია ყაბაყით
  • ბლითები ნუშის ფქვილით
  • ტკბილი კარტოფილის ტოსტი
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს