ხურტკმელის მწნის მომზადების მარტივი რეცეპტი.

0
159

მოთმინება არ მყოფნის და თან აგარაკზე ცოტა ხურტკმელი მაქვს, რომ მწვანე ხურტკმელი შევაგროვო, თესლისგან გავწმინდო და ზურმუხტისფერი მურაბა მოვამზადო. სწორედ ამიტომ, რამდენიმე ქილა კომპოტის მოხუფვა და ხორცთან მისაყოლებლად მისი დამწნილება გადავწყვიტე. დავაკონსერვე, გუშინ მეუღლემ გასინჯა და მითხრა: „ხურტკმელის მწნილი სამეფო წასახემსებელია, მოდი, კიდევ მოვიმარაგოთ!“რეცეპტი სადღაც ინტერნეტში ვიპოვე. მწნილი რეალურად ძალიან გემრიელი გამოდის, ხოლო კენკრა არომატული და პიკანტური.დღეს პაპარაცის რედაქცია გიზიარებთ ხურტკმელის მწნილის მომზადების ინსტრუქციას, რომ ზამთარში სტუმრების გამასპინძლება შეძლოთ. ეს უნდა სცადოთ!

დამარინადებული ხურტკმელი

ინგრედიენტები:

  • 300 გრ ხურტკმელი
  • 3 ვარსკვლავი მიხაკი
  • 3 მარცვალი ბაჰარის წიწაკა
  • 30 გრ შაქარი
  • 3 გრ მარილი
  • 30 მლ ძმარი
  • 3 ალუბლის ფოთოლი

მომზადების წესი:

  1. კენკრა გარეცხეთ, გააშრეთ და ყუნწები მოაშორეთ.
  2. ქილები თქვენთვის ჩვეული მეთოდით გაასტერილეთ. კენკრა სტერილურ ქილებში ჩააწყვეთ.
  3. ქილებს მიხაკი და წიწაკა დაუმატეთ, ცხელი წყალი დაასხით და გაგრილებას დაელოდეთ
  4. გაცივებული წყალი ქვაბში ჩაასხით, ალუბლის ფოთლები დაუმატეთ და 5-6 წუთით ხარშეთ. ფოთლები ამოიღეთ, შაქარი და მარილი დაუმატეთ. თუ წყალი ადუღებისას ძლიერ აორთქლდა, კიდევ დაუმატეთ. მარილწყალი აადუღეთ.
  5. ხურტკმელს ცხელი მარინადი დაასხით, თავსახური დაახურეთ და სრულ გაგრილებამდე გააჩერეთ, შემდეგ ძმარი დაუმატეთ. ანადუღარი თავსახურებით მოხუფეთ, ქილები გადააბრუნეთ, შეფუთეთ და სრულ გაგრილებამდე გააჩერეთ.

ასეთი დამარინადებული ხურტკმელი ხორცის, ფრინველის და ყველის კერძებს იდეალურად ავსებს. შეგიძლიათ გახუხულ პურს წაუსვათ და ყავას მიაყოლოთ – იდეალურია! მომწონს, რომ ასეთი წვნიანი მარტივად და ყოველგვარი ძალისხმევის გარეშე მზადდება, შედეგი ყველა მოლოდინს აჭარბებს.