ვაშლის ტორტი “ჯოკონდა” ათქვეფილი ნაღებით, რომელიც 2021 წლის შემოდგომის ტრენდი გახდება

0
197

საკონდიტრო ხელოვნება – საინტერესო საქმიანობაა, რომელსაც ყველა ვერ შეეჭიდება. ასევე სასიამოვნოა პროფესიონალებისთვის თვალ-ყურის დევნება, რომლებიც მოხერხებულად ამზადებენ გემრიელ ტორტებს ერთი მეორეს მიყოლებით. დღეს პაპარაცის რედაქცია გაგიზიარებთ საინტერესო რეცეპტს, არც ისე რთულს, როგორც ერთი შეხედვით ჩანს.

ტორტი ათქვეფილი ნაღებით

შეამჩნევდით ალბათ, რომ კორეელებს ძალიან უყვართ სწრაფი დესერტების კეთება ათქვეფილი ნაღებით. იქამდე, რომ შეიძლება უბრალოდ პურს წაუსვან ნაღების კრემი და მორთონ ხილით. ტორტი კი უკვე სხვა საქმეა. თავიდან ყველაფერი შეიძლება რთულად მოგეჩვენოთ, მაგრამ სინამდვილეში რამდენიმე ეტაპის გამო ჩანს ასე. მოდით, ერთად მოვამზადოთ ვაშლის ტორტი პიტნიანი ნაღებით.

ინგრედიენტები ბისკვიტისთვის

  • 3 კვერცხი
  • მწიკვი მარილი
  • 90 გრ. შაქარი.
  • 20 გრ. კარაქი
  • 4 გრ. ვანილის ექსტრაქტი
  • 90 გრ. ბრინჯი
  • 35 მლ. რძე

ინგრედიენტები ვაშლის ჟელესთვის

  • 140 გრ. ვაშლი
  • 8 მლ. ლიმნის წვენი
  • 20 მლ. წყალი
  • 30 გრ. შაქარი
  • 1 გრ. აგარ-აგარი
  • 2 გრ. ჟელატინი

ინგრედიენტები პიტნიანი ნაღებისთვის

  • 410 მლ ცხიმიანი ნაღები
  • 35 გრ. პიტნის კანფეტი
  • 15 გრ. შაქრის პუდრა

ინგრედიენტები მინანქრისთვის

  • 6 გრ. ჟელატინი
  • 75 მლ. სიმინდის სიროფი
  • 75 გრ. შაქარი
  • 38 მლ. წყალი
  • 75 გრ. თეთრი შოკოლადი
  • 50 გრ. შედედებული რძე

ინგრედიენტები სიროფისთვის

  • 80 მლ. ვაშლის წვენი
  • 20 გრ. შაქარი

მომზადების წესი

  1. ჯერ გააკეთეთ ვაშლის ჟელე. ამისათვის დაჭერით წვრილად ვაშლი, ჩაყარეთ სქელ ძირიან ქვაბში და დაუმატეთ შაქარი, ლიმნის წვენი, წყალი და აგარ-აგარი. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 3 წუთი. ჯელატინი დაასველეთ ცივ წყალში.
  2.  2 ს/კ ვაშლისგან გააკეთეთ პიურისებრი მასა  და შეურიეთ დანარჩენ ვაშლში. დაუმატეთ ჟელატინი და გახსენით ვაშლის მასაში კარგად. შემდეგ გადაიტანეთ ვაშლი 12 სმ. დიამეტრის ფორმაში და შედგით მაცივარში.
  3. გააკეთეთ ვაშლის სიროფი. გახსენით 80 მლ. ვაშლის წვენში 20 გრ. შაქარი და აადუღეთ, დაელოდეთ გაცივებას.
  4. იმისათვის, რომ მოამზადოთ ნაღები პიტნის გემოთი, დააქუცმაცეთ ყავის საფქვავში პიტნის კანფეტი და 1 ჩ/კ სიმინდის სახამებელი. შემდეგ დაფქული მასა გაცერით წვრილ საცერზე.
  5. გამოაცხვეთ 15 სმ. დიამეტრის ბისკვიტი. ათქვიფეთ ცალკე ცილა კარგად, შემდეგ თანდათან დაუმატეთ სხვა ინგრედიენტები: ზეთი, ფქვილი, რძე, კვერცხის გული, ვანილი. აცხვეთ 180 გრადუსზე 45 წუთის განმავლობაში.
  6.  ბისკვიტი გააგრილეთ და გაჭერით 4 ნაწილად. დაიწყეთ ტორტის აწყობა.
  7. პირველი ფენა გაჟღინთეთ ვაშლის სიროფით, გადაუსვით ათქვეფილი ნაღები. გაკეთეთ კრემით კიდეები, რათა დააფიქსიროთ შიგნით ვაშლის ჟელე. გადაიტანეთ ვაშლის ჟელე კრემზე.
  8. ვაშლის ჟელე გადაფარეთ ნაღების კრემით, ზემოდან დააფარეთ ბისკვიტის მეორე ფენა, გაჟღინთეთ სიროფით, წაუსვით კრემი, შემდეგ მესამე ფენა.
  9. გამოიღეთ მაცივრიდან ნაღები, რომელიც წინასწარ გადავდეთ. ათქვიფეთ კარგად და წაუსვით ტორტს თავზე და გვერდებზე. შედეთ ტორტი მაცივარში 40 წუთით.
  10. დაალბეთ ჟელატინი ცივ წყალში. ქვაბში ჩაყარეთ მინანქრის ინგრედიენტები: სიმინდის სიროფი, შაქარი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  11. დაუმატეთ შესქელებული რძე და თეთრი შოკოლადი, შემდეგ ჟელატინი და ეს ყველაფერი კარგად აურიეთ. ჩაყარეთ მწვანე საღებავი და ათქვიფეთ მინანქარი ბლენდერში.
  12. გაწურეთ წვრილ საწურზე მინანქარი და დადგით გასაგრილებლად. მორთეთ ტორტი უკვე გარილებული მინანქრით და მინი ვაშლებით. მზად არის!

ტორტი გამოდის ჰაეროვანი, ვაშლის მომჟავო და პიტნის გამაგრილებელი არომატით. გისურვებთ ახალ კულინარიულ ექსპერიმენტებს, არ შეგაშინოთ სიახლეებმა. გაგვიზიარეთ თქვენი შტაბეჭდილებები კომენტარებში.