საფუარიანი ცომით მომზადებული ვაშლის ღვეზელებს რთულია ადამიანმა გულგრილად ჩაუაროს გვერდი. წვნიანი გულსართის მქონე არომატული ფუნთუშები იდეალურია ჩაისთან. მისი მომზადების რეცეპტს მოცემულ სტატიაში გაიგებთ.
ვაშლის ღვეზელი საფუარიანი ცომით
ინგრედიენტები ცომისთვის:
- 500გ ფქვილი
- 250მლ რძე
- 100გ შაქარი
- 2ც. კვერცხი
- მწიკვი მარილი
- 15გ დაპრესილი საფუარი
- 50გ ნაღების კარაქი
- 1 კვერცხის გული სიპრიალისთვის
- 2ს.კ წყალი
გულსართის ინგრედიენტები:
- 400გ ვაშლი
- 80გ შაქარი
- 30გ ნაღების კარაქი
- 2ს.კ ლიმონის წვენი
- 1ჩ.კ დაღერღილი დარიჩინი
მომზადების წესი:
- თასში სათქვეფით შეურიეთ ერთმანეთს რძე, შაქარი და საფუარი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მაწვნის დედა დატოვეთ 10-15 წუთით.
- მეორე თასში ჩაახალეთ კვერცხები, მოაყარეთ 2 ს.კ შაქარი და მწიკვი მარილი. შემდეგ ისინი ათქვიფეთ.
- ათქვეფილი კვერცხი დაასხით მაწვნის დედას და მოურიეთ.
- ნაწილ-ნაწილ ჩაყარეთ ფქვილი, თან მუდმივად ურიეთ კოვზით დაახლოებით 7 წუთის განმავლობაში, ბოლოს დაუმატეთ დარბილებული ნაღების კარაქი. ცომი ერთ გუნდად შეკარით, დააფარეთ სტრეჩი და დატოვეთ 1 საათი.
- მოზილეთ ცომი და აცადეთ მას ამოსვლა.
- ამასობაში მოამზადეთ გულსართი, გათალეთ ვაშლები, დაჭერით კუბიკები და მოაცილეთ კურკები.
- ქვაბში ჩაასხით ზეთი და დაჭრილი ვაშლი, ისინი რომ არ გამუქდეს მოასხით ლიმონის წვენი და მოაყარეთ შაქარი. ცეცხლზე მოამზადეთ 2-3 წუთის განმავლობაში, ბოლოს კი დაღერღილი დარიჩინი დაუმატეთ.
- ცომი თანაბარი ზომის 12 ნაწილად გაყავით.
- თითოეული მათგანი გააბრტყელეთ და დახაზეთ მათზე რადიალური ხაზები ცენტრალური ნაწილის გამოტოვებით.
- მათ შუაგულებში მოათავსეთ ვაშლის გულსართი, რის გარშემოც შემოახვიეთ ცომი ფურცლებად.
- ფუნთუშები დაალაგეთ ჟარონაზე ერთმანეთის დაშორებით.
- ათქვიფეთ კვერცხის გული სამ კოვზ წყალთან ერთად და წაუსვით ღვეზელებს.
- ფუნთუშები მოათავსეთ 180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ ისინი 25 წუთის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით.
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს