ვაშლის ღვეზელი საფუარიანი ცომით, ერთ ჯერზე 30 ცალს შეჭამთ.

0
688

საფუარიანი ცომით მომზადებული ვაშლის ღვეზელებს რთულია ადამიანმა გულგრილად ჩაუაროს გვერდი. წვნიანი გულსართის მქონე არომატული ფუნთუშები იდეალურია ჩაისთან. მისი მომზადების რეცეპტს მოცემულ სტატიაში გაიგებთ.

ვაშლის ღვეზელი საფუარიანი ცომით

ინგრედიენტები ცომისთვის:

  • 500გ ფქვილი
  • 250მლ რძე
  • 100გ შაქარი
  • 2ც. კვერცხი
  • მწიკვი მარილი
  • 15გ დაპრესილი საფუარი
  • 50გ ნაღების კარაქი
  • 1 კვერცხის გული სიპრიალისთვის
  • 2ს.კ წყალი

გულსართის ინგრედიენტები:

  • 400გ ვაშლი
  • 80გ შაქარი
  • 30გ ნაღების კარაქი
  • 2ს.კ ლიმონის წვენი
  • 1ჩ.კ დაღერღილი დარიჩინი

მომზადების წესი:

  1. თასში სათქვეფით შეურიეთ ერთმანეთს რძე, შაქარი და საფუარი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მაწვნის დედა დატოვეთ 10-15 წუთით.
  2. მეორე თასში ჩაახალეთ კვერცხები, მოაყარეთ 2 ს.კ შაქარი და მწიკვი მარილი. შემდეგ ისინი ათქვიფეთ.
  3. ათქვეფილი კვერცხი დაასხით მაწვნის დედას და მოურიეთ.
  4. ნაწილ-ნაწილ ჩაყარეთ ფქვილი, თან მუდმივად ურიეთ კოვზით დაახლოებით 7 წუთის განმავლობაში, ბოლოს დაუმატეთ დარბილებული ნაღების კარაქი. ცომი ერთ გუნდად შეკარით, დააფარეთ სტრეჩი და დატოვეთ 1 საათი.
  5. მოზილეთ ცომი და აცადეთ მას ამოსვლა.
  6. ამასობაში მოამზადეთ გულსართი, გათალეთ ვაშლები, დაჭერით კუბიკები და მოაცილეთ კურკები.
  7. ქვაბში ჩაასხით ზეთი და დაჭრილი ვაშლი, ისინი რომ არ გამუქდეს მოასხით ლიმონის წვენი და მოაყარეთ შაქარი. ცეცხლზე მოამზადეთ 2-3 წუთის განმავლობაში, ბოლოს კი დაღერღილი დარიჩინი დაუმატეთ.
  8. ცომი თანაბარი ზომის 12 ნაწილად გაყავით.
  9. თითოეული მათგანი გააბრტყელეთ და დახაზეთ მათზე რადიალური ხაზები ცენტრალური ნაწილის გამოტოვებით.
  10. მათ შუაგულებში მოათავსეთ ვაშლის გულსართი, რის გარშემოც შემოახვიეთ ცომი ფურცლებად.
  11. ფუნთუშები დაალაგეთ ჟარონაზე ერთმანეთის დაშორებით.
  12. ათქვიფეთ კვერცხის გული სამ კოვზ წყალთან ერთად და წაუსვით ღვეზელებს.
  13. ფუნთუშები მოათავსეთ 180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ ისინი 25 წუთის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვით.