ექიმი შულცეს მაცოცხლებელი ნარევი: უძლიერესი საშუალება ვირუსების და პარაზიტების წინააღმდეგ

0
204

ბევრს სმენია ამოსოვის ნარევის შესახებ, რომელიც თაფლის, ლიმონის, კაკლის და ჩირის შერევით მზადდება. ბევრმა ამ საშუალების შესახებ ბავშვობიდან იცის. მაგრამ ცოტამ თუ იცის, როგორ მოამზადოს შულცეს ნარევი. მას მგრგვინავ ნარევსაც უწოდებენ, რადგან ყველა ინგრედიენტი ძალიან აქტიურია. შულცეს ნარევი ვირუსული დაავადებების და პარაზიტების წინააღმდეგ გამოიყენება. მისი მიღება ბავშვებსა და უფროსებს დღეში ერთხელ ავადმყოფობის დროს შეუძლიათ. ასევე ყოველ დილით, როგორც ეფექტური საშუალება იმუნიტეტის გასაზრდელად და სურდოს პროფილაქტიკისთვის.

შულცეს ნარევის სარგებელი – ნარევის მოსამზადებლად ნაცნობი პროდუქტები გამოიყენება. პირველ რიგში, ესაა კოჭის ფესვი, რომელიც გამათბობელი და მასტიმულირებელი თვისებებით ცნობილია. კოჭის ფესვი პათოგენებს თრგუნავს, რესპირატორული დაავადებების და ანგინის დროს გვეხმარება, სადეზინფექციო მოქმედება აქვს.მეორე, მაგრამ არანაკლებ მნიშვნელოვანი ინგრედიენტია ნიორი. ეს ბუნებრივი ანტიბიოტიკია. ქართული და ხალხური მედიცინა ნივრის გარეშე რთული წარმოსადგენია. წითელი კაიენის წიწაკა ნარევში შემთხვევით არ გვხდება. უხვად შეგიძლიათ დაუმატოთ, რადგან კუჭის მოქმედებას და ნივთიერებათა ცვლას აჩქარებს. ორგანიზმის სწრაფად აღსადგენად მნიშვნელოვანია.შემადგენლობაში შედის ყველა მიკრობის ჭექა–ქუხილი. ესაა ხახვი. ასევე მისი პარტნიორი პირშუშხას ფესვი. ნარევი ვაშლის ძმარზე მზადდება. მნიშვნელოვანია, რომ ძმარი ვაშლის და ნატურალური იყო. ქიმიური სუფრის ძმრით არავითარ შემთხვევაში ჩაანაცვლოთ. უკიდურეს შემთხვევაში ვაშლის ძმრის ნაცვლად ნატურალური სიდრი ან კარგი ღვინო გამოიყენეთ. ამ შემთხვევაში ნარევი მცირე პროპორციებით მზადდება, რადგან მხოლოდ რამდენიმე დღით შეგიძლიათ შეინახოთ. აი, ვაშლის ძმრით ნარევი მაცივარში დიდხანს შეგიძლიათ შეინახოთ.

ინგრედიენტები:

  • კოჭის ფესვი
  • 2 საშუალო ან 1 მსხვილი ხახვი
  • 2 თავი ნიორი
  • 0,5 ჭიქა კაიენის წიწაკა
  • 100 გ პირშუშხას ფესვი
  • ვაშლის ძმარი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. კოჭის ფესვი გათალეთ და კუბებად დაჭერით.
  2. ხახვი გათალეთ და საშუალო ნაჭრებად დაჭერით.
  3. ნიორი კბილებად დაყავით და ფურცლები მოაშორეთ.
  4. ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში მოათავსეთ. ძმარი დაასხით ისე, რომ ინგრედიენტები დაიფაროს.
  5. მაღალ სიჩქარეზე დააბლენდერეთ ისე, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. მზადაა!

შულცეს ნარევი მაცივარში კარგად ინახება და გემოთი ხორცის პიკანტურ სოუსს უფრო ჰგავს, ვიდრე წამალს. ცხარე ნარევი მკვეთრი გემოთი და არომატით. საშუალება მადას აღძრავს და რეკომენდებულია სხეულის სისუსტის, სურდოს, ბრონქიტის და სასუნთქი გზების სხვა დაავადებების დროს. შულცეს ნარევი ყელის ტკივილის დროსაც დაგეხმარებათ. ნარევის ორიგინალური რეცეპტი შეინახეთ, რომ ყოველთვის ხელთ გქონდეთ.