ხაჭო ხვეულები ღუმელში, თან 2 საცხობი ფურცელი, რადგან ერთი პორცია არ იქნება საკმარისი. თუ სახლში ცოტაოდენი ხაჭო გაქვთ, აუცილებლად უნდა მოამზადოთ ეს ნამცხვარი!დღეს პაპარაცის ამ სტატიაში გასწავლით, როგორ გამოაცხოთ სახლში ხაჭოს ხრაშუნა კრუასანები კვერცხის გარეშე. მართლაც, საოცარი რეცეპტია!
ხაჭოს კრუასანი
- 300 გრ. ხაჭო
- 100 გრ. შაქარი
- 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
- 150 გრ. კარაქი
- 250 გრ. ფქვილი
- მწიკვი მარილი
მომზადების წესი
- უმჯობესია, სახლში დამზადებული ხაჭო აიღოთ, მაგრამ თუ არ გაქვთ, მაღაზიაში ნაყიდიც გამოდგება. კარაქი წინასწარ გაადნეთ და ჩაასხით ხაჭოში. აურიეთ და დასრისეთ ხაჭო კოვზით.
- ცომს დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი, ცოტა მარილი და გამაფხვიერებელი. ფქვილი შეიძლება დაგჭირდეთ ოდნავ ნაკლები ან ცოტა მეტი, აქ მნიშვნელოვან როლს თამაშობს თავად ხაჭოს კონსისტენცია.
- მოზილეთ ცომი ხელით. უნდა მიიღოთ სქელი და ელასტიური მასა და არ უნდა გეკრობოდეთ ხელებზე.
- ფქვილმოყრილ მაგიდაზე გააბრტყელეთ ცომი დაახლოებით 0,5 სმ სისქეზე, აიღეთ თეფში ან ნებისმიერი სხვა მრგვალი საგანი და გამოჭერით წრე. ეს წრე გაყავით 8 ნაწილად. ცომს მოაყარეთ შაქარი, შემდეგ კი თითოეული სამკუთხედი შეფუთეთ გადაახვიეთ რულეტივით.
- თითოეულ რულეტს მოაყარეთ შაქარი და გადაიტანეთ პერგამენტის ქაღალდდაფენილ საცხობ ფირფიტაზე. ორცხობილებს შორის მანძილი უნდა იყოს დაახლოებით 1,5 სანტიმეტრი, რადგან ცხობისას ფუვდება და კარგად ამოდის.
- აცხვეთ კრუასანები 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-35 წუთის განმავლობაში, სანამ მზად არ იქნება. დააკვირდით, რომ კარგად დაიბრაწოს. სულ ეს არის, ხაჭოს კრუასანები მზად არის! გემრიელად მიირთვით!
რჩევა რედაქციისგან: მე ასევე გირჩევთ სცადოთ კრუასანების მომზადება საფუარით და რძით. ცომი გააბრტყელეთ წრეზე, გაყავით 8 სამკუთხედ ნაწილად, გაუკეთეთ ნებისმიერი შიგთავსი და შედგით ღუმელში!
ხაჭოს რულეტები სწრაფად ცხვება, ცომთან დიდი აურზაური პრაქტიკულად, არ დაგჭირდებათ, ინგრედიენტები კი მარტივი და ხელმისაწვდომია. ამ ორცხობილებს აქვთ ხრაშუნა ქერქი და ნაზი გული. სცადეთ, ნამდვილად არ ინანებთ, გაგვიზიარეთ ფოტოები კომენტარებში.
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს